lenoba?
Pozdravljeni!
Obračam se na vas, ker sem se znašla v stiski in ne vem več, kaj naj naredim. Težko bi opisala svoje stanje, ker nisem depresivna (tako se mi vsaj zdi), imam redno službo, fanta s katerim se imava zelo rada, prijatelje, ki jim lahko zaupam… Tako da lahko rečem, da trenutno nimam nobenih večjih problemov.
V to “stanje” sem zapadla recimo pred enim letom, ko sem dobila možnost delat od doma. Imam namreč službo, ki ni vezena na določen čas in si moram sama organizirat delo. Je pa precej zahtevno in zahteva od mene veliko koncentracije. Večinoma delam rada in kar se tega tiče se nimam kaj dosti za pritoževat. Do tu vse lepo in prav. Problemi se začnejo, ko končam delo, se umaknem od računalnika in vedno znova ugotavljam, da se mi nič ne da. Vseeno mi je, če je po hiši razmetano (nikoli prej nisem bila skregana z redom), ne da se mi nikamor in nehala sem slikat, ker nimam idej, recimo da je kreativnost na nuli. Poleg tega sem se še zredila in je še to dodaten razlog, da mi ni do druženja. Vsak dan je isti prejšnjemu. Vem da sem za to sama kriva, ker nič ne naredim… Ma ne vem, verjetno sem samo “kronično lena” in iščem izgovore. Samo meni to ni všeč, nočem biti taka…
Kje naj začnem? Kako naj se iztrgam iz tega malodušja in enoličnosti? Fantu velikokrat rečem, da me mora kdaj “brcnit v rit”, da nekaj naredim, ampak on ni take sorte, noče vplivat na mojo voljo…
Uh, ko bi vsaj vedela kje je ta volja…
Pozdravljeni!
Zdi se mi, da smo se vsi, ki nam manjka nekaj samodiscipline našli v vašem pismu. Pravilno ste ugotovili, da nimate večjih problemov. Vaše stanje, če se lahko tako izrazim, je posledica dela od doma. Jasno je, da imamo vsi, ki se moramo zjutraj skobacati iz toplih domov in se odpraviti v službo, drugačen ritem dneva kot vi, ki ostanete doma in si sami določate delovni ritem. Kaj hitro bi se tudi vsem nam zgodilo, da bi se nekoliko polenili in vmes tudi med delom pokukali v domači hladilnik.
Skušajte si narediti dnevni plan, zjutraj vstajajte ob istem času in prav tako končujte z delom. Poskusite kar se da aktivno pričeti dan, morda s sprehodom, telovadbo ipd. Pa nikar odgovornosti za ‘brcanje v zadnjo plat’ ne valite na fanta, sami poskrbite za to.
Veliko uspeha!
Petra, ŠENT
Forum je zaprt za komentiranje.