Najdi forum

Lenoba. Kako se spremeniti?

Pozdravljeni!

Naj povem, da sem absolvent ekonomije in da se ze od oktobra dalje ukvarjem s pisanjem diplomskega dela (pa do pisanja se prav prisel nisem). Ze studij sam me ni privlacil, a ker nisem vedel, kaj bi raje pocel, sem vztrajal pri svoji prvi izbiri in naredil vse izpite (pri cemer sem se karseda izogibal seminarskim nalogam, za katere kar nisem nasel pravega pristopa).

Kar zelim izpostaviti v tem sporocilu je, da se trenutno pocutim dobro. Sem samozavesten, verjamem v svoje sposobnosti, imam nekoga, ki ga imam rad, v druzini se dobro razumemo … Vse je v redu, razen diplome. Pri tem ne gre samo za diplomo, bojim se, da je posredi lenoba … Mariskaj mi je v ne tako daljnji preteklosti uspelo razcistit s samim sabo, a na tem podrocju se se nisem premagal. Zato me zanima, ce ima kdo kak nasvet glede tega. Kako premagati lenobo, da bi bil delaven tudi takrat, kadar me kaka stvar ne zanima najbolj, a je pac take narave, da se ji ni moc izogniti. A morem res pocakati, da me zivljenje na krut nacin izuci? A se lahko tega naucim na kak drugacen nacin? Mogoce kaksna stopenjska metoda?

Ce namrec ne bo prislo do spremembe v kratkem, bo harmonicna situacija prenehala obstajati … Kako dolgo bom lahko imel pozitivno samopodobo, ce bom odlasal z diplomo, je tudi vprasanje …

Kako se premagujete v taksnih situacijah, ko je treba narediti nekaj, kar nam je zelo odvec, a na dolgi rok neizogibno? Kaj vas zene naprej?

Pa lep pozdrav vsem, ki si boste vzeli nekaj casa za to sporocilo.

Kaj se pa tolk obremenjuješ, nared jo pa bo mir!

Pa da ne boš mislil, jaz jo delam po 4 letih premora pa da ne bo pomote ne hvalim se s tem ravno nasprotno, to je sramotno, v dveh letih končati faks pol se ti pa zalomi pri diplomi, ampak ko ti enkrat ferd pade, enostavno to nisi več ti.

Ti si še dober delaš jo šele pol leta, samo dejstvo pa je, če ti kuzla zarad tega u rit ne skače, če imaš dobro službo, dobro plačo tudi brez tega potrdila se človek malce uleni.

Čez leta pa ugotoviš, kam je šel izgubljeni čas.

Vsak izmed nas mora to sam pri sebi dojeti, tisti ki se učijo na napakah drugih ničesar ne doživijo.

Mah, nič si očitat, ampak se je treba usest pa spravt skupaj diplomo in je!!!

Očitno ti ne leži pisanje, če so ble že seminarske muka (meni je blo to mala malca) in je zato še slabše. Predlagam pa da poiščeš literaturo in začneš, ko te zagrabi bo še končat težko :-).

Pa čiveč motečih faktorjev spravi od sebe in si pripravi urnik, če vsak dan napiš vsaj 1 stran (ali kolikor določiš) imaš v treh mescih napisano in življenje bo šlo naprej, juhej!
Če ne znaš dobro pisat pomaga, da si dobiš kak primer diplomske in potem strukturo povzameš, samo svojo vsebino daš not…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close