Najdi forum

leno črevo

Pozdravljeni.

Približno en mesec imam težave kar se prebave tiče. Nekaj časa sem imela zelo trdo blato, ko sem šla na stran me je zelo bolelo, mislim da sem imela na koncu črevesa nekakšno ranico. Sedaj se je to nekako uredilo, blato ni več tako trdo in tudi ne boli me več ko grem na wc. Imam pa problem , da vse blato ne gre naenkrat iz črevesa. Včasih se črevo popolno izprazni šele naslednji dan. V čem je problem, da se ne izprazni,kaj naj naredim? Gre za leno črevo, kar naenkrat? Pred meseci sem hodila na blato tudi trikrat na dan.

Hvala.

Spoštovana!

Žal niste napisali vaše starosti. Ponavadi velja, da nenadoma nastalo zaprtje zlasti v starejšem obdobju pomeni znak alarma ter je potrebno opraviti kolonoskopijo. Če s kolonoskopijo ne najdemo razloga za težave, je potrebno opraviti še t.i. defekografijo, kjer s pomočjo kontrastnega sredstva opazujemo akt odvajanja ter anorektalno manometrijo, kjer merimo tlake v področju analnega sfinktra in opazujemo, kako sproščate mišice medeničnega dna.

Lp;Nataša Smrekar

Spoštovani.

Stara sem 33 let. Kot sem omenila se je prebava nekoliko popravila, samo črevo se ne izparzne do konca. Zakaj to? Bi morala iti do zdravnika?

Hvala.

Spoštovana!

Kadar imate občutek, da se črevo ne izprazni do konca je temu kriva disfunkcija mišic medeničnega dna, rektokela ali mukozni prolaps. vsekakor je dobro, da opravite rektoskopijo in anorektalno manometrijo.

Lp,Nataša Smrekar

Vas lahko vprašam kaj je to rektokela? Ta problem imam en mesec, prej sem hodila na blato vsak dan tudi od 2 do 3×.

Hvala.

Spoštovana!

Rektokela je posledica defekta vezivno mišičnih struktur, ki podpirajo nožnico in danko (rektum). V bistvu gre za herniacijo sprednje stene danke skozi zadnjo steno nožnice, kar se vidi kot izbočenje v sam lumen vagine. sama rektokela ni nevarna, povzroča pa težave pri odvajanju blata.

Lp;Nataša Smrekar

New Report

Close