Leni oz. SOS-ovka
SORRY! “UGANILA” SE OPRAVIČUJEM – SEM KAR DOLOČILA DA SI FANTEK!
JEST MAM PA DONS INVALIDSKO KOMISIJO – PA BOMO VIDLI KAJ SE BO ZGODILO!
ČE MI PONUDIJO “PENZIJO” ZA 4 URE TAKOJ GREM, KER ENOSTAVNO KOMAJ 4 URE ZDRŽIM NA NOGAH – DELAM NAMREČ V TRGOVINI IN SKOS STOJIM! AL SE BODO PA NAŠI V FIRMI KONČNO MAL PREMAKNIL IN MI ZRIHTAL KAKŠNO SEDEČE DELO!
BOMO VIDELI!
LP LENI
NO PO PRAVICI POVEDANO VČERAJ NISEM VEDLA KAJ NAREST!
NA ZPIZ – u SO MI PONUDILI PAR MOŽNOSTI IN NAJ SE ODLOČIM!
POJMA NIMAM KAJ NAJ NAREDIM?
KOLIKOR SEM JEST UNEGA VČERAJ RAZUMELA JE III. KAT. 4 URNA UPOKOJITEV ( in tud slučajno zaenkrat to ne bo mogoče, ker je nov zakon tako paslji, da bi s svojimi 6 leti delovne dobe dobila okrog 30 jurjov penzije, ta je pa mal huda – mam glih za kredit plačat)!
VEM SICER DA TEGA DELA, KI GA ZDEJ OPRAVLJAM NISEM ZMOŽNA UPRAVLJAT 8 UR!
PONUDILI SO MI DOKVALIFIKACIJO ZA 5 STOPNJO IZOBRAZBE!
SEDAJ SO VSE PUSTILI TAKO KOT JE NIČ NISO ZAKLJUČEVALI AMPAK SO DALI POSTOPEK NAPREJ NA KOMISIJO II(oz. senat II) STOPNJE! KO DOBIM VABILO OD NJIHOVE SOCIALNE BOM PA KEJ VEČ VEDELA!
ZAENKRAT SEM DO 31.03. V BOLNIŠKI ZA 4 URE (če mene vprašate je to najbolje) POTEM BOVA PA Z MOJO ZDRAVNICO PROBALE ŠE VSE SKUPI MAL PODALJŠAT DA REŠIMO ZADEVO S ZPIZ-om
KAKŠEN STATUS IMAŠ PA TI?
KAKRŠNO KOLI MNENJE O TEJ ZADEVI JE ZAME DOBRODOŠLO!
P.S. SEVEDA ČE TI NI ODVEČ GOVORIT O TEM!
LP LENI
S.O.S, III. kategorija lahko pomeni skrajšani delovni čas, ni pa nujno. Mislim, da ni nujno, da bi skrajšali za 4 ure, lahko tudi za manj. Seveda je finančno najbolj ugodno vzeti bolniško za 4 ure. Če ti delodajalec ne bo delal problemov in če boš dobivala redno bolniško za te 4 ure, je to dobitna kombinacija. To varianto uporablja prijateljica iz Maribora.
Sicer je res, da bi dobila ob upokojitvi le malo denarja (sam sem za 4 in pol leta delovne dobe s VII stopnjo izobrazbe dobil 41 jurjev minus 4 jurje davka-še novejši, letošnji zakon). Je pa res, da je zato dohodek od delodajalca precej večji od polovice (NETO). To si razlagam tako, da sem padel v nižji plačilni razred. Torej dobim skupaj s penzijo nekje 80% prejšnje plače. Sicer bom letos plačal skoraj 20 jurjev dohodnine, tako da je realna plača še malo nižja, ker so mi zgleda premalo odtegovali.
Tudi sam sem uvidel, da se z delom za 8 ur ubijam. Zdaj živim bolj kvalitetno, čeprav sem rabil kar nekaj časa, da sem se sprijaznil z manjkom v denarnici. Srečen sem, da še imam službo, ker so stalne grožnje od zgoraj z odpuščanjem. Lažje prenesem primajkljaj 20%, kot pa, da bi dobival samo mizerno penzijo in podporo. Ja, pa zaščite invalidov praktično več ni in nas lahko kljub temu odpustijo (sem slišal).
A spada Litija pod Kamniško-Zasavsko podružnico Združenja MS Slovenije? V podružnici vprašaj za nasvet, tudi če nisi članica. Mislim, da je tam en član Združenja, ki bi ti znal malo več povedati o tem. Obrni se na predsednico podružnice, ki ti bo sigurno pomagala.
Želim, da bi se zate izteklo čim bolje, B.
Jest bi vlekla bolniško, samo na podlagi česa mi jo bodo pa podaljševali, če hvala bogu nimam poslabšanj!
Res pa je da to delo, ki ga sedaj opravljam komaj spravim skos s štirimi urami!
A misliš če nimam nobenih novih izvidov in moja zdravnica pošlje predlog na komisijo za podaljšanje bolniške za 4 ure, da mi bodo odobrili???
Saj pomoje lahko napiše da invalidska komisija še ni izdala končnega sklepa?
Zaenkrat dokler še res ne potrebujem penzije bi rajš ostala na tem kot sem,
nikoli ne veš kaj me še čaka in kaj mi bo še ta moja ms prinesla!
Sicer sem pa jest zelo optimističen človek in se moji ms ne dam – vseeno pa bi rada delala tako da nebi sama sebi škodila in si vse skupi zaradi tega poslabšala!!!
No zdaj mi pa še ti o sebi kej povej – če ni odveč!
Kakšno delo pa ti opravljaš?
S katerega konca si??
Aja – Litija spada pod LJ. društvo! ( kar odlašam s članstvom )!
No pa se mi kej oglasi da ne bo tak dolgčas v službi!
Nekoč je bilo tako, da si v času čakanja na odločbo ZPIZa bil avtomatsko na bolniški, zdaj več ni tako. Vseeno mislim, da z našo diagnozo lahko dobiš bolniško. Mislim, da ne bo nobenih problemov s podaljšanjem bolniške. Svetujem ti, da pokličeš svojo zdravnico, ki ti bo razložila, kako naprej z bolniško. Verjamem, da ti bo prisluhnila.
Tudi sam si nisem želel škoditi a se je to vseeno zgodilo, ker nisem hotel kakšno leto prej pred invalidsko, kot je to priporočala nevrologinja, zdaj pa sem padel pod ta manj ugodni zakon. Takrat mi nihče ni vedel razložiti, da bom tako finanćno prikrajšan. Vseeno je zame bolje, da delam samo 4 ure. Zaradi stalnih groženj delodajalcev o bolniški sploh premišljeval nisem.
Meni članstvo v ZMSS pomeni zelo dosti. Poznam ljubljansko predsednico Tanjo, ki je v redu ženska in ti bo pomagala.
Kaj več o sebi pa ti bom napisal na e-mail. Moj naslov itak vidiš, ko klikneš na tisti podčrtani B v polju Avtor (pri mojih sporočilih). Javi se mi na tisti naslov in ti bom odpisal.
LP, B.