Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Lena prebava

Lena prebava

Imam probleme z lenim črevesjem. Ne vem ali je to dedno ali pac prirojeno, ampak ze od malega se spominjam, da sem imela probleme s prebavo. In se danes grem na veliko potrebo vsake 2-3 dni ali vec. Velikokrat se mi zgodi, da imam zelo trdo blato. Hkrati pa imam tudi po obisku wcja trd in napet trebuh (crevesje). Tudi ko sem bila na prehranjevanju, ko sem pojedla veliko sadja, zelenjave, spila veliko vode in se zraven se veliko gibala, sem imela tezave.
Zavedam se, da ima marsikdo podobne tezave, vendar rada bi nasla (naravno) rešitev za svoj problem ze sedaj, saj mi je znano, da se stanje pri nosecnosti in starejsih ljudeh se poslabsa. No naj omenim se to, da sem stara 22 let.

Lep pozdrav in hvala za odgovor in pomoc!
Irena

Pozdravljeni!

Mnenja sem, da se je pri vaši starosti potrebno čim bolj izogibati urejanju zaprtosti s tabletami ali svečkami in dati čim več poudarka zdravemu načinu življenja.
Poskusite z uživanjem soka sadeža noni. Povratne informacije tistih, ki so ga jemali ob zaprtju in leni prebavi, so spodbudne. Potrebno ga je spiti vsako jutro na tešče.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close