Lektoriranje
Ce mimogrede omenim se to, da sem povprasala na studentskem servisu, kaksne so cene, pa so mi povedali, da od 250-300 sit/stran ali 1500 sit/h. In kakor je znano, so tu cene najnizje. Ko sem lektorirala pri neki reviji, so mi placevali po 500 sit/stran – od tega pa je ze leto in pol! Moja cena je cisto normalna! Je pa kultura pisanja pri Slovencih zelo nizka, kar se kaze tudi pri obilici napak ze v dnevnem casopisju in se kje drugje.
LP
Živjo,
res manjka vejica, (Ce si studentka in imas do 40 strani …,… je 10.000, sicer pa 300 sit na stran (1500 znakov na stran), ampak nočem biti zoprna, jaz si za tole pisanje (ker pač med drugim stane telefon) tudi ne vzamem toliko časa, da bi vse lepo počasi in mirno napisala, morebiti še kake tipkarske napake preverjala in podobno.
V bran Snežni pa tole: se mi zdi njena tarifa zelo poceni (samo pomislite, koliko napak delajo ljudje, ne gre pa tudi ne samo za grobe napake najbrž, ampak tudi finese, zaporedja besed v stavku ipd.). Lektorice, ki jih jaz poznam (saj ne, da gre za kako množico), računajo dvakrat več, pa še to običajno glede na število napak. In navadno je vse rdeče od popravkov (pa ne od kakih nepismenih piscev).
Še vprašanje za Snežno: ali je pravilno treba ali potrebno? (npr. potrebno bo spremeniti … ali treba bo spremeniti …). Se mora v besedilih uporabljati dognanja iz novega pravopisa, SSKJ-ja (npr. glodavci namesto glodalcev)?
Hvala in lep pozdrav
Madonca smo pikolovčki, kajne? Snežna, vejica manjka v odgovoru o cenah lektoriranja. Pa kaj, saj tule na forumu na hitro pištemo, poglejte samo, kakšen šmorn oddajajo drugi…!?
Še odgovor pikapolonici o cenah lektoriranja: povsod so občutno višje. Snežna, na take odgovore niti nima smisla odgovarjati.
Uspešno delo ti želim.
Tajfun
Uf, se je nabralo “gorecih” forumasev – kaj, ko bi kar nov forum odprli – problemi z lektoriranjem ali kaj podobnega?! Bom kratka, ker se mi mudi. Nekdo, ne vem vec ze kdo, mi je oporekal, da sem spustila vejico v oglasu – to definitivno ni res! Je pa res, da sem jo izpustila tam, kjer sta pravilno ugotovila Tajfun in se Misa, ce se ne motim. Tega ne zanikam – mudilo se mi je, ceprav ni lepo, da sem jo pozabila, ampak….
Pa lep dan vsem,
S.
Hoj, hoj vsem!
Tisto z manjkajočo vejico: mišljeno je bilo malo sarkastično, ampak šaljivo. Je bilo pa nekakšno ironično nadaljevanje prejšnjega posta “… a si na glavo padla … ” – zato je (bil) pa zraven en srčkan smajli.
Vsem prizadetim se globoko opravičujem in vam vsem skupaj želim čim več tipkarskih užitkov. :o)
Pa tudi “pluvajo si ne v lastno skledo”…, pač pa “pljuvajo”.
No ja, morda res telefon nekaj stane, pa hitro pisanje ima tudi svojo ceno, vendar pa vseeno mislim, da si tisti, ki oglašuje neko strokovno delo, ne sme privoščiti takih napak.
Saj si lahko prej besedilo napiše v Wordu in ga potem samo prilepi v tole okence.
Snežna – nisem pikolovska in ne zoprna, želim le opozoriti na to, da si svojim lastnim oglasom spodbijaš verodostojnost.