lektoriranje
Pišem diplomsko nalogo in mislim, da je prav, da jo bom pred oddajo dala še lektorirat. Ali ima katera podatek koliko stane ena stran lektoriranja? (ali udarijo pavšal ali gledajo po straneh?) Kje naj na dolenjskem ali v Ljubljani iščem nekoga, ki bo hitro prebral in popravil mojih 150 strani?
Hvala za odgovore.
Se mi zdi, da sem pred časom tudi na enem tehle forumov (mogoče iščete delo-delavca) brala, da so nekatere lektorice pripravljene relativno ugodno lektorirati diplomsko – ja, sem preverila, daj na iskanje, vsi forumi, 180 dni, tema: lektoriranje (pa nič vsebine sporočil, ampak samo temo) in boš dobila kar nekaj sporočil in mejlov, ki ti bodo morda pomagali naprej.
Monja,
res je, lektoriranje lahko veliko ali pa zelo malo, kar dampinško stane. Optimalno je po moje tako opravljeno delo, da ti lektor popravi pravopisne in slovnične napake, poleg tega pa te opozori še na stilistične in pomenske nedoslednosti. Od tod naprej je dosti odvisno od pisca: lahko besedilo zahteva redke popravke, lahko pa je treba tako rekoč s sekiro v goščavo.
Sama sem lektorica. Pošteno do sebe in naročnika se mi zdi, da delo dobro opravim in da zanj toliko zaračunam, da ne delam npr. za 300 SIT na uro – ker bi s tem pljuvala na lastni poklic in nase! Če te zanima, se mi javi! Še nekaj: ima diplomska naloga res toliko strani? Za tipkano stran besedila se namreč šteje 2200 znakov (šteto s presledki).
Mija
Lektorici sta se ti ponudili že dve, tako da se ti jaz ne bom (tudi časa nimam :), je pa res, da diplome običajno lektoriramo po malo nižji ceni, po preveč nizki pa pač ne moremo, ker je to delo, od katerega živimo. Jaz običajno računam za lekturo od 500 do 1500 sit na stran (1 stran je 1500 znakov brez presledkov), za diplome torej po najnižji tarifi, pa še navzdol zaokrožim glede na končni znesek 🙂
Veliko sreče!
Jaz bi prosila sam tel.st. ce mi lahko poslje Jasna ali katera ki lektorira. Moj e-mail [email protected] .Za zdaj se ne potrebujem a mogoce cez kak mesec pa. Aja pa se za ceno koliko to kaj stane;)? LP Ali
Če se kdo zanima za ugodno in res dobro lektoriranje diplosmke naloge v angleščini, http://www.ttj.si je pravi naslov. Terry je native speaker, je hiter in ima 20+ let izkušenj.