lekoklar
Pozdravljeni,
dopoldan sem bila pri zdravnici, ki mi je predpisala Lekoklar XL 500mg (s prirejenim sproščanjem) zaradi hudega kašlja, ki traja od torka, pokašljujem pa že od 25.9. Od torka imam tudi vročino 37,5 , nahod, boleče grlo se je že malo pomirilo. Kašelj je tako hud, da današnjo noč nisem popolnoma nič spala, le kašljala, skoraj do bruhanja.Ob 11 uri dopoldan sem vzela prvo od 7 predpisanih tablet , od 15 ure pa me je začelo zelo močno boleti na predelu trebuha, kakšnih 10 cm pod prsmi. Ker zdravnica ne dela več, ne vem kaj storiti, ali naj jutri spet pojem novo tableto, oziroma kaj storiti če bolečina ne preneha. Od kašlja me bolijo že vse trebušne mišice, tako da do ponedeljka ne bom zdržala. Prosim za pomoč.
Spoštovani!
Lekoklar je antibiotik, verjetno ste ga dobili zaradi bakterijske okužbe dihal. Trebušna bolečina je med njegovimi pogostejšimi stranskimi učinki, ki so večinoma prehodni (sčasoma ponehajo). Zdravilo vzemite s hrano! Če huda bolečina v trebuhu ne popusti, pa vam raje predlagam obisk zdravnika saj jo kljub lekoklaru kot najbolj očitni možnosti, vseeno lahko povzroči se kaj drugega! Ker antibiotiki za učinek potrebujejo 2-3 dni, si omislite še sredstvo proti kašlju!