Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Lekarna-Bezigrajski dvor

Lekarna-Bezigrajski dvor

Zgodilo se je ko sem zaradi slabokrvosti v nosecnoti letos spomladi sla iskat tablete ferrum-lek ki mi jih je predpisala gin.Pridem v lekarno dam recept,in mi gospa mag.farm.da kontracepcijske tablete!!!HALOOO???
Se dobro da sem pogledala na recept in videla da se ime sploh ne ujema s tabletami ki mi jih je skoraj dala.Ne vem kaj bi se zgodilo ce ne bi ze prej pogledala na recept-in bi tablete zacela piti-noseca???Gospa je obnemela in ostala brez besed.Hocem reci to da marsikdo ne pogleda na recept in kaj dobi v roke.To pa se je zgodilo v lekarni na Bezigrajskem dvoru.
Previdnost torej ni odvec!!
Lepe praznike!!!

Mateja, dejstvo je, da se gospa ne bi smela zmotiti. Se pa je, ker je samo človek. Obnemela je celo. Morda ji pa vseeno lahko oprostiš. Malo strpnosti. Sploh, če je bila napaka ugotovljena pravočasno. Kaj pa veš, zakaj je bilo to dobro?? :))

Pri taki stvari ne mores biti strpen.Kaj ce bi bila na mojem mestu kaksna nepismena zenska in bi tablete zacela jemati?Vsi se motimo,ampakpri teh stvareh si napak ne moremo privosciti,se ti ne zdi???

Glede omenjene lekarne imam tudi sama bedne izkusnje. Vsakic, ko pridem s samoplacniskim receptom (kjer ni ziga doktorja) se tri zberejo in si ga ogledujejo z vseh strani, komentirajo: a ti bi dala? jah, pa dej, no…in me gledajo, da mi je kar nerodno, kakor da sem kaj ukradla. Prav tako mi ne znajo prav nic svetovati (oziroma prodati, ce se smo ze pri tem), velikokrat ni pred mano nikogar, pa vseeno kar cakam pa cakam, da “pridem na vrsto” itd…Hodim pa tja, ker imam sluzbo blizu, ce se le da, grem kam drugam. Kar se mi zdi slaba reklama za lekarno…In kako naj potem zaupam zaposlenim tam, da mi bodo naslednjic enkrat izbrale pravo genericno zdravilo??? Ne vem, no…Plus da moramo vedeti, da je veliko ljudi “nepismenih” in zaupajo popolnoma farmacevtom, zdravnikom itd. Ce obstajajo druge “stacune” pa res ni potrebno biti strpen! Gres drugam in sproti naredis slabo reklamo. Normalno! Se strinjam z Matejo T.

Jaz bi predvsem priporočila, da se pred jemanjem katerihkoli tablet/ zdravila, dobro informirate. Predvsem si preberite doziranje!!!
Ko sem bila še v SŠ, se mi je zgodilo, da me je farmacevtka v lekarni čudno pogledala, me prosila, naj počakam, in klicala v ZD. Rezultat: doza zdravila, ki je bilo predpisano na receptu, je bila smrtna!
Torej, tudi zdravniki se motijo… bodite previdni!

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

New Report

Close