Lekadol in Ketonal forte
Spoštovani!
Zanima me, kako je z “mešanjem” Ketonala forte in Lekadola.
Te mešanice se poslužujem za 1 ali 2 dneva na mesec – saj veste menstrualne bolečine.
Ker imam kar precej občutljiv želodec se poskušam Ketonala izogibati, zato začnem najprej z Lekadolom in če vidim da zagrabi slabo vzamem Ketonal.
Predvčerajšnjim je bilo takole:
Ob 5. zjutraj 2x lekadol in ob 12. uri 1x Ketonal forte. To je vse. Potem je bilo ta hujše mimo.
Ali bi bilo bolje, da ne bi mešala in bi jemala na 4 do 6 ur po 2x lekadol ali 2 do 3x v enem dnevu Ketonal forte?
Če lahko mešam me zanima koliko ur razmaka naj bo med lekadolom in ketonalom?
Hvala in lep pozdrav!
Spoštovani!
Tudi meni ni všeč da se v zadnjem času poslužujem Ketonala. Bom naslednjič poskusila še z Naklofenom ali Nalgesinom – čeprav se mi zdi, da mi v preteklosti ni pomagalo – prav tako sem se teh tablet branila kot hudič križa, sedaj pa imam nekako dovolj teh bolečin. V maju sem bila tudi operirana zaradi neplodnosti (endometrioza, zarastline, pregrada v maternici) in sem v bistvu takrat prvič poskusila Ketonal – mi je nekako najbolj ustrezal – tudi kar se tiče stranskih učinkov. Upala sem, da bo po odstranitvi endometrioze kaj manj bolečin, pa temu žal ni tako.
Zanima me še če bi zaradi želodca tisti dan ali dva ko jemljem “tahude” tablete morda zjutraj vzela še Ultop? Ali za tak kratek čas nima nekega pomena? Katera zdravila bi mi pa vi predlagali?
Še enkrat hvala in lep pozdrav!