Lekadol in dojenje
Spoštovani,
zaradi anevrizme vene v nogi imam po porodu močne bolečine – bolečine pri hoji, sedenju, lezanju..noga boli ves čas. Enako je bilo tudi po prvem porodu, ko sem po dveh mesecih bolečin ugotovila, da mi lekadol pomaga in omili bolečino. Žilni kirurg je po prvem proodu povedal, da so za bolecino krivi hormoni in bo boljse ko zakljucim z dojenjem. In res je bilo tako, vendar sem zato dojenje prekinila ze po dobrih treh mesecih, ker enostavno nisem vec orenesla bolečine. Ker z dvema otrokoma ne morem toliko počivati čez dan kot sem z enim, bi vzela lekadol pred spanjem. Ali bi bilo škodljivo za dojenčka in zame, če bi lekadol jemala redno vsak dan npr. 4 mesece (želela bi dojiti čim več časa)? Drugih težav z zdravjem nimam.
Hvala za odgovor
Spoštovani,
hm? Kaj pa povijanje nog z elastičnimi povoji? To ne pomaga? To bi namreč bil prvi nefarmakološki ukrep pri varicah in kot pravite, “anevrizmi vene”, čeprav tega izraza do zdaj še nisem srečal. Anevrizme so namreč bolj arterijski, ne venski problem. Če to odpove, seveda lahko jemljete tudi paracetamol, saj to dojenja ne moti.