Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca lekadol

lekadol

Pozdravljeni!

Prosila bi vas, če mi lahko odgovorite na naslednje vprašanje: zaradi blažje oblike epilepsije jemlje zdravila Lamictal, sedaj 100mg dozo (postopno sem prišla s 25 mg na 100mg), napadi so se na srečo zmanjšali, v času jemanja sem imela samo 2 blažja. Ker sem v decembru zbolela za angino, mi je zdravnica predpisala antibiotike Ospen 100mg in Lekadol 50mg za zbijanje vročine. Ker vročina ni bila tako visoka, sem se odločila,d a Lekadola ne bom vzela, ampak sem vzela rajši Aspirin s C-vitaminom. Ni bilo nobenih problemov … Prejšnji teden pa sem zbolela za prehladom, kihanje, smrkanje, kašljanje … in zaredai tega me je grozno bolela glava. Zato sem dopoldan dneva vzela 1 tableto Lekadola, zvečer okol pol 7h še 1 tableto, ker me je malce kuhala vročina in še vedno grozno bolela glava, Lekadl pa ni nič pomagal, sem okol 23.30 vzela Aspirin s C vitaminom. Okoli pol 1 ure zjutraj so se mi začeli pojavljati napadi, ki so bili zelo intenzivni, močni, bilo jih je okoli 15!!! Trajali so do 3 ure, po vsem tem sem bil tako utrujena, izmučena, ni za govorit kakšne bolečine sem trpela … bila sem pri zavesti, mož je bil zraven, ves prestrašen, mislila sva klicati dežurnega zdravnika … Prepriučana sem,d a so bili napadi posledica Lekadola ali Aspirina. Skratka zanima naslednje: ali je možno, da bi Lekadol, ki mi ga je predpisala zdravnica, lahko vplival na napade. oz Aspirin. prosila bi vas, če mi lahko svetujete, katera zdarvila lahko poleg Lamicatal vzamem v primeru glavobola, … (drugače nerada jemljem kakršnakoli zdravial, ampak v primeru groznega glavobola ga vzamem).

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem,,

Ely.

Spoštovani!

Ravno v preteklem tednu se je tudi v moji ordinaciji oglasilo več ljudi, ki so po daljšem času doživeli epileptični napad. Vedno se mi zdi zelo zanimivo, kako se nekatera bolezenska stanja strnejo v določena časovna obdobja.
O tem se zelo malo govori, pa tudi kakšne raziskave nisem srečala.

Po daljših napadih res izraziro bolijo mišice, neko dekle pa je potožilo, da jo zelo boli jezik.

Sedaj pa vaše vprašanje:
Lekadol in aspirin nista povzročila vašega napada. Verjetno je začetek napada olajšalo vročinsko stanje.
Za “zbijanje” vročino v takšnem primeru največkrat napišem Voltaren rapid, je pa na voljo tudi več drugih zdravil. Eden izmed mojih pacientov, ki se mu podobno stanje zgodi vsakih nekaj let ob bronhitisu ali angini, pa se je prav zaradi tega z nevrologom dogovoril, da ob vročinskih stanjih nekoliko poveča terapijo proti epilepsiji. Sedaj je pri njem minilo že dve leti od zadnjega napada.

Vsekakor vam želim, da bi bilo kljub slabemu začetku leto 2005 za vas srečno in milo.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close