Najdi forum

Lefkas ali Karpatos

Čeprav se zdi, da je dopust še daleč, se mi že odločamo, kje ga bomo preživeli. Glede na to, da smo bili že na Samosu, Kosu in Rodosu, se letos odločamo med Lefkasom in Karpatosom. Ali je kdo že letoval na teh dveh otokih in v katerem hotelu. Mogoče pa mi lahko priporočate še kakšen drug otok, kjer vam je bilo letovanje všeč.

Lep dan Kika

Midva sva bila (takrat še sama) na Lefkasu in sva bila navdušena, a sva bivala v enem bolj bogem hotelu (takrat nama udobje še ni bilo važno) in najela avto ter raziskovala otok, ki ima prekrasne plaže – kjerkoli prideš do obale, je rajsko. Lani smo nameravali na Karpatos, se nama je ful prikupil in vsi ga zelo hvalijo, pa smo potem dobili ugodno ponudbo (Globtour, hotel Ariadne) in smo šli na Zakintos, ki je tudi čudovit, predvsem pa zelo primeren za družine z otroci. Najina sta uživala, midva ša bolj, tako da toplo priporočamo. Če te še kaj zanima, vprašaj!

Zdravo,

mene pa zanima tvoja izkušnja s Samosa. Ali lahko napišeš kaj več?

Zivjo,

mene pa zanima, kaksne plaze so na Karpatosu?

Janja

Živjo,
jst sem bila lani s prijatlejico na Karpatosu in se mi je otok zelo prikupil, zelo lepe plaže. Sicer ceste niso ravno lepe, pa tud bencinske postaje so samo na eni strani otoka. Zato sva si raje otok ogledale z avtobusom, pa z izletom z ladjo. Bile sva v hotelu Apollo, ki ga ne bi ravno hvalila, mislim da za družine ni ravno primeren, za naju je bil v redu, ker sva rabile samo sobo za prespat. Plaže so pa fenomenalne, in voda čista, najbolj mi je bila všeč plaža Kira Panagia, ki pa je dosptopna samo s čolnom, so pa tudi ostale plaže zelo lepe.
Lahko si prebereš več na strani >http://www.karpathos.com

Kratek odgovor 2x mami glede Samosa :

Lani smo bili na Samosu s 6-mesečno hčerko, prej pa sva bila tam z možem že 2x, tako, da smo poznali situacijo in se ravno zaradi tega tudi odločili zanj. Bivali smo v hotelu Princessa in sicer v septembru, ko je manj vroče, morje toplo in manj turistov. Hrane je dovolj ( polpenzion – zajtrk bife, večerjo postrežejo ), sobe so lepo urejene, imajo hladilnik ( zelo dobrodošlo ), za hči so nama dali v sobo še posteljico brez doplačila, osebje zelo prijazno,…Plaža je skupna s hotelom, ki je pod Princesso – zelo lep zalivček, kamenčki in malo mivke. Ponekod je tudi naravna senca ( borovci ), drugače pa je dovolj senčnikov z ležalniki. Glede odhodov v mesto Pythagorion – brezplačno te popelje hotelski mini avtobus večkrat na dan in zvečer, pa tudi taxi ni drag.
Nam je bilo luštno.

LP, Anja

Pozdravljene!
Mi pa se letos prvič odpravljamo v Grčijo(4 in 5,5 stara otroka) in me zanima če ima katera kakšne izkušnje z otokom Kos. Pri Intelekti ga zelo pohvalijo, bi pa rada slišala kakšne izkušnje iz prve roke.
hvala!
lp

OK pa gremo:

Karpatos je precej vetroven otok, sicer pa zelo zelo lep in zanimiv.

Za druzine priporocam Amopi bay – naselje 2 km od glavnega mesta Pigadia. Manjsi druzinski hoteli, po vecini enake kakovosti (skromni, čisti, prijetni).

Za ostale priporocam hotele v Pigadi (Blue Bay v ravninskem predelu, Olimpic na pobocju vendar bolj modern, Atlantic – takotako…).

Za surferje so apartmaji poleg letalisca, kjer je zelo vetrovno (drugje ni toliko) – Blue bay, Devil lagoon … mislim, da so nekaj takega imena (sio tudi izposjevalnice surfov in opreme).

Priporocam izlet v vasico na severu (ladja, bus, pes pot po soteski navzdol, ladja nazaj do Pigadie). Priporocam tudi izlet na plazo (fish piknik).

Ne priporocam izleta po vaseh (prevec podroben).

LP Sloncek (zaljubljena v ta otok)

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Hvala za info.

Mi smo bili lansko leto na Kosu v hotelu Kipriotis Village ( hčerka je bila stara 2 leti in pol) in moram reči, da je bilo super (dobra hrana, prijazno osebje, v hotelu je tudi zdravnik za morebitne nevšečnosti). Tudi sam otok je zelo lep. Mi smo najeli avto in ga prečesale od začetka do konca.

Informacije najdete na http://www.intelekta.si, za podrobnejše informacije o zgoraj naštetih otokih pa le pokličite in dobile boste nasvet iz prve roke.

Tassy

New Report

Close