Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo ledvični pesek

ledvični pesek

Pozdravljeni,

na ultrazvoku trebušne votline so mi pred štirimi leti našli ledvični pesek, ki naj bi se s pitjem velike količine tekočine sam izločil. Imam čedalje pogostejše napade in takrat jemljem Spasmex forte in Ketonal svečke, občasno moram po protibolečinsko injekcijo. Glede na to, da se pesek (4mm) še do danes ni izločil, vas prosim za nasvet, kako se ga znebiti, saj se očitno samo s pitjem tekočine ne bo izločil.
Ali obstaja kaj učinkovitega za topljenje kamnov?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

obstaja na tržišču nek napitek K-mag. stvar je iz italije in baje da deluje ( pobrskaj po internetu ). sicer pa je rašitev kontrola v diagnostičnem centru na bledu za ESWL poseg ( zunajtelesno drobljenje kamnov ). samo tvoj kamen je še premajhen. najmanj 5 mm naj bi bil. sicer pa ti bo vedel urolog bolje povedat.

Pozdravljeni

Moje ime je Špela, stara sem 23 let. 10.3. sem bila pri svojem zdravniku misleč da me bolijo rebra. dala sem urin kjer je zdravnik ugotovil, da imam vnetje ledvic in mehurja. dal mi je primotren za pet dni, ki mi ni pomagal. nato mi je dal nolicilin za deset dni, ki mi po njihovem tudi ni pomagal vmes sem dala urin ki se ni nič spremenil. potem me je poslal na UZ trebuha in ledvic, kjer je ugotovil tamkajšni zdravnik,ki me je pregledal da imam pesek v ledvicah. priporočil mi je da se naj izogibam mleka, mlečnih izdelkov in kruha ter da naj na dan spijem 2-3l tekočine ter da če se bom držala tega lahko to samo gre stran. prosim če me lahko na kratko poučite o tem kako se naj pazim, kaj naj jem in kaj ne. a je možno da vplivajo na to tudi kontracepcijske tablete (femoden).
v upanju na čimprejšni odgovor se vam lepo zahvaljujem.

pozdravljena

mleko in mlečni izdelki so samo ena možnost. odvisno iz česa so kamni sestavljeni. po večini pa bo držalo vse, kar je navedel zdravnik. pomembneje se mi zdi, da veliko pijete in se pravtako veliko gibljete. če ste tekačica še toliko bolje. brez skrbi. le aktivna bodite in pijte.

pozdravljeni
najprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor. sedaj pa bi vam rada napisala izvid zdravnika iz UZ:
trebušna slinavka, vranica, jetra, žolčnik, žolčna izvodila ter retroperitonej so v mejah normalnega.
obe ledvici sta na svojem mestu, strukturno in morfološko brez pomembnih patoloških posebnosti, nekoliko hipoehogenejši izgled parenhima, ki je od centralnega kompleksa mestoma slabše razmejen, govori v prid diskretnega vnetja, sicer dilatacije votlega sistema in prepričljivih konkrementov ni, v desni je nekaj drobnih zgostitev, brez zanesljive akustične sence.
v nadledvičnih ložah ni patološke vsebine.
stena sečnega mehurja je gladka.
ni patološko spremenjenih črevesnih odsekov, ne proste tekočine v trebušni votlini.
neprepričljivi znaki vnetja ledvic z možno mikronefrolitiaza desno.

prosim če mi to poveste, da bom tudi sama razumela za kaj točno se gre.

hvala za vaš čas lep pozdrav

po domače: rahlo vnetje, kamni niso sigurni, ker nimajo značilne sence. torej je verjetno res samo pesek v desni ledvici. nič bat. samo še neprej veliko tekočine in gibanja, da se to sčisti. če pa bo šlo na slabše, pa bo telo že samo opozorilo. brez skrbi zaenkrat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close