Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Ledvični pesek

Ledvični pesek

Pozdravljeni

Mene zanima kakšen je vzrok(i) nastanka ledvicnega peska?
Hvala za odgovor
Matej

Razlog je v motnji presnove in le deloma od prehrane, navadno so določene družine nagnjene k temu. Važno je vedeti, kakšni kamenčki so, navadno gre za kalcijev oksalat, v tem primeru se je dobro izogibati mleku in mlečnim izdelkom, vsekakor pa v vsakem primeru je dobro veliko piti, da se sečne poti spirajo in se ne nabira usedlina, s tem je tudi koncentracija mineralov nižja in je manjša verjetnost nabiranja v kamenčke.

Se zahvaljujem za odgovor. Zanima pa me se, kako zgleda ta pesek? In a je mozno, da se pojavijo krvavi madeži na perilu, zarad katerega drugega vzroka, kot odvajanja ledvičnega peska? Mimogrede, krvave madeže sem opazil pred štirimi dnevi, in danes tudi.

Matej

Urin je lahko pri pesku krvav, od tod madeži na perilu. Na vsak način pojdite do zdravnika, lahko pa da gre za hudo vnetje sečne cevi ali ledvic. Peska s prostim očesom navadno ne vidimo, le občasno izločimo večji kamenček, pa še tega opazimo, če odvajamo vodo v nočno posodo. Pri prehodu peska ali kamenčka so navadno prisotne precej hude bolečine v obliki krčev.

jaz imam tudi ledvične kamne imam bolečine nevem kaj naj naredim imam tudi druge bolezni rabim vaš nasvet lep pozdrav ingrid.

Kaj je vprašanje?

Lep pozdrav, Katarina

Zivijo. Mene pa zanima kaj narediti v primeru ko ti kamen potuje iz ledvice v mehur in se tam ustavi in ti zablokira pretok vode? Lp.

V takem primeru je potreben obisk pri zdravniku, ki vas bo napotil naprej k urologu – kamen bo potrebno odstraniti.

Lep pozdrav, Katarina

New Report

Close