Ledvični meridian
Spoštovani.
Danes sem bila prvič na pregledu pri dr.TKM zaradi svojih težav, ki so na kratko nevrovegetativni simptomi. Ker je dr. Kitajec, ki ne zna slovensko, je bila prisotna prevajalka in posledično sem pozabila vprašati določene stvari zato se obračam na vas. Skratka ugotovil je, da imam že več časa probleme z ledvičnim meridianom, ki so vplivale tudi že delno na jeterni meridian. Vsaj tako nekako je povedala prevajalka. Jutri začnem s terapijami akupunkture. Me pa zanima kakšno hrano bi morala uživati za krepljenje tega meridiana. Oz ali obstajajo še kakšne dejavnosti ali kaj takega s čimer bi lahko tudi sama pripomogla k svojemu ‘okrevanju’.
Najlepša hvala za odgovor
Spostovani,
ledvicni meridian ima, poleg mnogo drugih funkcij, tudi funkcijo negovanja jeternega meridiana in jeter. V priponki je graf petih elementev in organov ter kako vplivajo na nas sistem in drug na drugega. Krozni vpliv imenujemo negovalni, hranilni vpliv, zvezdni vpliv, znotraj kroga, je kontrolni vpliv. Ne le, da ledvicni meridian vpliva na jeternega, ima tudi funkcijo kontroliranja srcnega meridiana, meridina tankega crevesja, srca in tankega crevesa.
Kot je zdravnik ugotovil, je problem v ledvicnem meridianu, vendar niste napisali kaksen je ta problem, kaksna je diagnoza.
Generalno lahko pomagate svojim ledvicam in ledvicnemu meridianu s pravim odzivom na stres, poglejte in dobro prebrskajte po svoji notranjosti ali se kje skriva nakopicen strah.
Priporocam vam veliko zelenjave in sadja, ki mora biti v zimskem casu poparjeno in ne surovo, se posebno pa ne direktno iz hladilnika. Najboljsa zelenjava za krepitev ledvic in ledvicnega meridiana je temno zelena zelenjava z velikimi, sirokimi listi. Poleg omenjene zelenjave priporocam belusi, kumarice in zeleno. Priporocljivo sadje: borovnice, robidnice, murve – skratka vse kar je temno modre, crne barve – kar je barva vodnega elementa in s tem tudi ledvic.
V zimskem casu, ko ni cas zgoraj omenjenega sadja, vam zelo priporocam crni fizol in fizol v zrnju. Fizol, v obliki ledvic je najboljsa hrana za krepitev ledvicne energije in ledvicnega meridiana.
Od zrnja in oresckov vam priporocam: lan, bučna, sončnična semena, črni sezam, orehe in kostanj.
Naj dodam se recept za juice, ki bo ogrel vase telo, ne zaradi tople temperature sestavin pac pa zaradi karakterne lastnosti zivil v tem receptu. Vsa spodaj omenjena zivila za juice so po karkateristiki topla, celo vroca.
Ce imate sokovnik, naredite sok, drugace pa lahko naredite odlicen smoothie. Ce boste delali smoothie ne uporabljajte ledu, niti mrzlo ali hladno vodo. Dodajte mlacno vodo.
Sestavine za sok ali smoothie – (spodnja kolicina je koolicina sestavin za sok. Za smoothie, za eno osebo poste potrebovali polovico napisane kolicine.):
5 korenckov
3 jabolka
2 dl svezih brusnic
2cm korenike ingverja
Ce mi sporocite diagnozo, lahko svetujem se bolj konkretno.
Vse dobro!
Pozdravljeni,
najprej najlepša hvala za odgovor.
Torej diagnoza je oslabljen ledvični meridian in jeterni meridian, slaba kri, ki ne more priti do glave. Tako nekako je povedala prevajalka. Uglavnem doktor je rekel, da imam po ktm slabo kri oz da je nekaj narobe s krvjo in da je moten njen pretok v glavo.
Kar se strahu tiče, niti ne rabim brskat po svoji notranjosti, ker se ga zelo dobro zavedam. S tem se ubadam že več let. Imam namreč nek neutemeljen strah, da se bo zgodilo nekaj slabega. Že vsa ta leta probam čimveč delat na sebi, probala sem že z različnimi alternativnimi metodami, pa tudi s psihoterapijo. Nekaj časa sem dobro potem se pa spet pojavijo te težave. Tudi s stresom se zelo slabo soočam, včasih se mi zdi da sploh nisem dovolj močna za ta svet, pa se mi ni nikoli zgodilo nič pretirano hudega. Vse me zelo prizadane, tudi težave in trpljenje ljudi, ki jih sploh ne poznam. Zato se probam izogibati tudi TV ker me vsaka grozna informacija zelo pretrese. Iz tega verjetno oz sigurno izhajajo tudi moje fizične težave. Ampak jaz enostavno ne vem oz se ne znam spremeniti.
Sedaj sem dala skozi 10 dnevno akupunkturo (vsak dan) in moram reči, da je razlika v počutju 100%. Sem polna energije res se zelo dobro počutim, še vedno pa imam težave z vrtoglavicami.
Če imate še kakšen nasvet zame, ga bom zelo vesela.
Hvala in lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.