Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Ledvični kamni – URS

Ledvični kamni – URS

Spoštovani,
11.8.2016 sem imel prvič hude bolečine zaradi ledvičnega kamna.Dvakrat sem bil na urgenci.
V tednu od 16 – 19.8. 2016 so mi v DCB 3X poskušali kamen zunajtelesno zdrobiti,vendar brez uspeha.19.8.2016 sem bil pregledan in rengentsko slikan v Urološki ambulanti v Ljubljani.
Ugotovljeno je bilo, da je v sečevodu, tik pred mehurjem,kamen 6 x 4 mm.Predlagana je bila
konzervativna terapija, ker pa je bilo stanje na pregledu 23.08.2016 nespremenjeno, so me
naročili na operacijo-URS. Trenutno je stanje nespremenjeno,imam občasne bolečine v predelu
ledvic ali na predelu lokacije kamna, vendar so bolečine zmerne.Čakalna doba za URS je 2 meseca.
Sprašujem vas, ali lahko kamen povzroči popolno blokado sečevoda in posledično odmrtje
ledvice ? Imam različni razlagi dveh urologov in sicer eden trdi, da lahko od zapori sečevoda
pride do propada ledvice ( max čas naj bi bil 21 dni ) brez bolečin, drugi pa trdi, da bi bile hude
bolečine. Prosim vas za vaše mnenje in glede na dolgo čakalno vrsto za operacijo v UKC, vas
sprašuje, ali to operacijo URS z fleksibilno cevjo, izvajajo tudi v kakšni drugi ustanovi v Sloveniji.
Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close