Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Ledvični kamni!

Ledvični kamni!

Moja sorodnica je imela hud napad ledvičnih kamnov, obdržali so jo v bolnišnici in ji odkrili ledvični kamen velikosti 4-6 mm, sedaj čakajo ali se izloči ali pa bo operirana. Kako dolgo si v bolnišnici, če te operirajo? Ali obstaja kakšna dijeta?

Pred leti sem ga imela Bil je zelo majhen, povzročal pa mi je strašne probleme in bolečine. V bolnišnici sem bila par dni, dali so mi zdravila, veliko sem morala piti in se gibati. Nato so me odpustili iz bolnišnice, ko sem prišla domov, se je izločil sam. Bil je v velikosti poprovega zrna. Pri ženskah je to veliko lažje kot pri moškem, ker se laže izloči. Mislim, da operacija ne bo potrebna.

Za velikost 6 mm je nihče ne bo šel rezat, torej ne bo operirana, razen če bi se totalno zamašil sečevod, kar pa je pri 6 mm nemogoče.
V tem primeru bi moral biti kamen dosti večji.
Sama imam izkušnje s temi kamni, po nekaj dneh se premakne na drugo mesto, bolečine so hude, dokler se kamen ne premakne in neha pritiskat ob tkivo.
Res je to priženskah lažje, sečevod in sečnica sta širša in se kamen lažje izloči.
Treba je spiti 3 litre tekočine na dan, kamen se sam izplakne z veliko količino tekočine.

Jemala bo močnejšo protibolečinsko trapijo, po potrebi ji bodo dajali injekcije proti bolečinam in lepega dne bo kamen zunaj ali pa bo padel v mehur in bolečine bodo izginile.
Tako da nič panike, ne bodo je operirali.

Sama sem imela ledvični kamenček v velikosti koruze. Povzročal mi je pogoste a blage bolečine. Enkrat samkrat sem imela prav napad krčev (reees hudih bolečin), ki ga je povzročilo premalo pitja. Ena protibolečinska tableta za menstrualne krče iz proste prodaje je premagala bolečine. In dovolj pitja vode.
Meni so kamen drobili v KCLJ. En dan prišla v bolnico, drugo dopoldne šla domov. Drobljenje je bilo neprijetno, trajalo kakšne pol ure, čutilo se je kot da ti nekdo s palčko nabija direkt v kost. Neboleče, a sčasoma rata neprijetno. Če te boli, ti dajo sredstvo proti bolečinam. Oziroma ne boli te manj, le bolj ti je vseeno, da te boli. 🙂
Potem pač kakšen dan ali dva krvavo lulaš, koščki kamenčka gredo ven in to je to. Do naslednjega, ker se to ponavlja.
Meni rastejo novi kamenčki. Če kakšen dan premalo pijem, me žulijo, popijem dva kozarca vode in ne boli več. Protibolečinskih tablet zaradi tega nisem nikoli več jedla, ker sem ugotovila, da je pol litra vode enako učinkovito. Niti kakšnih posebnih čajev ne pijem.
Upam, da je moj opis kaj pomagal. 🙂

New Report

Close