Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Ledvicna odpoved

Ledvicna odpoved

Pozdravljeni, imam fantka rojenega v 36t ki je zaradi tezav pri porodu ostal z ledvicno odpovedjo.sedaj je star 9m in uravnava delovanje ledvic z furosemidom 2x na dan in amlodipin1x na dan(0.3ml). Tezave imava pri hranjenju. Preozkusila sem ze vse mozne metode vendar neuspesno.hrana mu je dostopna 24ur na dan od kasic, hrano ki jo prime v roke, strklenick ni da ni.preizkusila sem tudi da cakam kdaj bi sam bil lacen vendar neuspesno. Vedno je z nami med obroki, glasno cmokamo in uzivamo v hrani.Pri am je omejen na mleko renastart. Kako bi mu lahko zvisala kaloricni vnos saj ima pri 9ih mesecih slabih 6kg. Sedaj je zacel zavracati tudi am po steklenicki.(ponudila sem mu tudi druge strklenicke, flasle, kozarec, slamico. . .)Prosim za pomoc ker sem obupana in ne vem kako naprej.na koga bi se lahko obrnila?

Dojenčki in malčki z motenim delovanjem ledvic so praviloma neješči – in zato me čudi, da vam niso svetovali oz. omogočili posveta z dietetikom, ki najbolj zna svetovati, s čim in na kakšen način lahko povečate kalorični vnos. Eden med njimi (ki je vedno dostopen za vprašanja zaskrbljenih mam, tudi če niste ravno vodeni na Pediatrični kliniki), je doc. dr. Evgen Benedik – [email protected].

Na splošno pa velja, da si pri otrocih z mejnim delovanjem ledvičk ne želimo prevelike teže, ki še dodatno poveča obremenitev in s tem popuščanje funkcije.

Svetujem torej, da se veliko posvetujete – ne samo z dietetikom, tudi vaš izbrani pediater / pediatrinja ter pediater nefrolog bosta pravi naslov za vprašanja in pravilne, na vašega dojenčka usmerjene odgovore.

Srečno,

 

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close