ledvice in otekanje?
pozdravljeni, upam, da sem izbrala pravi forum.
moje ime je Tea, stara sem 24 let. Moje tezave so sledece :
Otekanje nog okoli gleznjev, rahlo okoli kolen, obcasno pa tudi obraz, trebuh, roke soraj celo telo. Na te dni se pocutim utrujeno in izmuceno. Ker sem ze kot najstnica imela tezave z ledvicami me je osebna zdravnica napotila na uz. Ledvic.
opravila sem dva ultrazvoka:
prvi izvid je bil takšen:
V desni ledvici kortikalno periferno je videti cca 0,6 cm veliko hiperehogeno formacijo in izoehogeno formacijo mezorenalno kortikalno, katera prečno meri cca 2,8 cm.
V levi ledvici kortikalno mezorenalno je 2,3 cm velika izoehogena formacija.
Sicer sta ledvici primerne velikosti, normalne širine parenhima. Votli sistem desne ledvice je nekoliko razširjena. V levi ledvici je vidna drobna hiperehogena formacija suspektna za mikrolit. V področju nadledvičnih žlez ni sprememb.
MNENJE: Hiperehogena formacija v desni ledvici susp. za droben angiomiolipom.
izoehogene formacije v ledvicah, najverjetneje hipertrofične kolumne Bertini.
susp. mikrolit v levi ledvici.
Nekoliko dilatiran votli sistem desne ledvice.
drugi uz pregled :
opravil mi ga je drugi radiolog
v ledvicah ne vidim patoloških sprememb.
Hipertrofična kolumna Bertini obojestransko.
dodam lahko, da je bil drugi uz pregled opravljen zelo na hitro trajal je cca 10 min. in ker je ob branju prejsnega izvida komentiral moja leta sem dobila občutek, da je bil drugi uz opravljen zelo površno.
Pri prvem pregledu mi je nasla tudi cistice na jajcnikih zaradi katerih sem sla na pregled k ginekologinji,opravila ke uz jakcnikov imela naj bi sindrom policisticnih jajcnikov.
Zdravnica mi je, ze pred enim letom svetovala naj spremenim prehrano, veliko pijem in migam. Tega vsega se drzim vendar sem vseeno pridobila dodatnih 6kg odkar se mi to dogaja. Iskreno je to za moja leta zelo moteče.
Dobila sem nasvete, naj preverim hormone in /ali srce.
Ker mi moja osebna zdravnica ne svetuje kaj in kako naj se še lotim zadeve se obračam na vas, ker bi resnično rada rešila problem. Odločila sem se za samoplačniški pregled, vse kar si želim je da dobim en konkreten nasvet na koga se lahko obrnem.
Ze v naprej se vam iskreno zahvaljujem za vaš odgovor.
Lp Tea
Forum je zaprt za komentiranje.