Najdi forum

ledveni predel

Pozdravljeni!
Mene pa zanima kako se rešiš odvečnih maščobnih blazinic na ledvenem predelu hrbta (spodaj) tam pri ledvicah, jaz temu pravim kar obložene ledvičke.
Prosila bi Gorana, da mi predlaga vaje za ta nadležen del, dobrodošle tudi druge
ideje in nasveti.
HVALA ŽE VNAPREJ!
mucika

Poglej si tole, sicer je v italijanščini, vendar nič hudega, ker tebe zanimajo vaje, dala sem ti link, ki označuje prav ledveni del in vaje, kih priporočajo ( malo klikaj), spodaj je še strečing. Upam, da ti bo kaj v pomoč.

Lala

Shujšati s specifičnimi vajami na specifičnem delu telesa – fiziološko NI MOGOČE (se mi zdi, da to že ptiči na veji čivkajo ;)!

Ni možno, na primer s trebušnjaki, shujšati samo na trebuhu! (vem, da te zanima ledveni del …) Pomisli, kako naj mišica, ki je trenirana signalizira maščobi nad njo, da potrebuje energijo? Samo preko SKUPNIH obtočil. Torej, če želi energijo, lahko signalizira edino celemu telesu. In maščobne celice, ko sprostijo maščobo, jo pravtako sprostijo v kri, od koder maščoba lahko pride v prav vse celice, ki jo potrebujejo. Torej je edino smiselno izbirati vaje, ki potrošijo največ energije in ne takšnih, ki ciljajo nek določen, izoliran del telesa.

Potrjeno je, da se največji delež maščobe troši med t.i. aerobnimi vajami – in da
je vadba aerobna, mora biti: dolgotrajna (min. 25 minut), mora vključevati velike
mišične skupine, mora biti ritmična, nesunkovita, ne sme biti preintenzivna. Torej:
hitra hoja, lahkoten tek, kolesarjenje, orbitrek-anje, steper, plavanje …
In koliko se sploh pokuri, nprimer z 20 trebušnjaki? Mogoče 10 kalorij – če! To pa
je ekvivalentno energiji 1,3g maščobe. Torej, recimo, da želiš shujšati na trebuhu
in v dobri veri narediš 2 seriji po 20 trebušnjakov vsak dan, 365 krat v letu =
14600 trebušnjakov. V enem letu pokuriš za 0,95kg maščobe (POZOR: ZA toliko energije – sploh ni nujno, da v resnici toliko shujšaš). V pol ure zmernega
kolesarjenja pokuriš 350 kalorij – skoraj 18x več!

Ženske nimajo tiste trdovratne maščobe na bokih, zadnjici, prsih ( 🙂 – pravtako
trdovratna, ampak povečini(?) zaželena maščoba) zato, ker te predele telesa premalo trenirajo ampak zaradi večje občutljivosti maščobnih celic na teh mestih na določene hormone! Tega se ne da spremeniti (razen s hormonsko manipulacijo, blokerji ali liposukcijo

HVALA OBEMA:)))) UPAM DA BO POMAGALO:)))

pozdravček

Pravilna prehrana pa trening z utezmi. Od specificnih vaj pa mogoce trebusnjaki ob stran, ampak to max 2x na teden, ker trebusne misice blazno hitro pretreniras in imas kvecemu slabsi efekt.

Probi z vajami za hrbtenico.

New Report

Close