Najdi forum

LEDVENA HRBTENICA RTG

Pozdravljeni

Na vas se obračam za tolmačenje izvida. Slikal sem ledveni del hrbtenice (RTG). Za to sem se odločil ker če imam naporen dan (Mizarstvo). Imam ob večerih ali že čez dan kar “sesut” spodnji del hrbtenice, ni pa nujno da je delo zelo fizično, lahko je  ponavljajoče ali v dolgotrajni “čudni” drži… (pa tudi zaradi velikokrat vnetja sečil). Star sem 33 in lahko rečem v fit kondiciji. (Šport alpinizem, do zdaj me pri tem še ni nič oviralo…) Višina 179 tež. 75 kg

Izvid je pokazal sledeč:

zmanjšana lumbalna lordoza.

Leteralni osteofit na korpusu segm. L2 levo.

Višinakoprusov je ohranjena,prav tako medvretenčni prostori.

Je to resna zadeva? kako zdravljene priporočate? (ali so zadosti vaje..)

Pozdravljeni,

v izvidu navajajo zmanjšanje izbočenja ledvene hrbtenice naprej (običajno posledica težav v tem predelu), kostni izrastek na telesu 2. ledvenega vretenca levo (običajno reakcija kosti na prekomerno obremenitev), ohranjeno višino telesnih vretenc in prostorov med vretenci (oboje je dobro).

Glede na poklic, ki ga opravljate, priporočam opraviti še slikanje ledveno-križnične hrbtenice z magnetno resonanco in pregled s posnetki ter izvidom.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Zahvaljujem se za urgentni odgovor.

v vaši ordinaciji sem si dal vbrizg plazme z trombociti v palec na nogi….

Iz vaših besed sem nekako razbral, da bi MR pokazal še kašno specifično zadevo, ki naj bi nakazovala nekaj? na kaj? (“vem da je ugibanje”)

Kako zdravljenje je po trenutnem izvidu? vaje raztegi…? kirurško? (upam da ne)..

Prosim.

Gre enostavno za to, da rentgensko slikanje prikaže le kosti in kostne spremembe, ki so pogosto šele pozna posledica dogajanja v predelu ledvene hrbtenice. Slikanje z magnetno resonanco prikaže tudi mehka tkiva in spremembe na njih, ki so pogosteje in bolj zgodaj, kot kosti, vzrok težav v tem področju. Glede na to, da je celo rentgensko slikanje prikazalo spremembe, pričakujem, da bo slikanje z magnetno resonanco prikazalo še bistveno več sprememb, ki bi lahko bile odgovorne za vaše težave.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close