Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika leče za najstnika

leče za najstnika

Pozdravljeni

Sin ima 3 leta očala, dioptrija se slabša, sedaj ima -2.5. Star je 12 let in si zelo želi nositi leče.
Sprašujem kakšno je vaše mnenje glede na starost otroka, predvsem me zanimajo argumenti proti.
Hvala za odgovor in lp

Ko smo imeli predavanja iz refrakcije, sem točno to vprašal profesorja, če so kakšne omejitve pri letih (saj se je včasih govorilo, naj se še malo počaka).

Torej pri novih materialih ni omejitev, tudi njegov sin, ki je še mlajši nosi leče, vendar morate izbirati med visokopropustnimi materiali za kisik, kot so silikon-hidrogelnimi lečami.

Zdravo!
Stara sem 14 let in približno pol dneva nosim leče, se pravi samo v šoli. Pol dneva pa nosim očala. Kakšni pa so ti visokopropustni materiali za kisik, kot so silikon-hidrogelnimi lečami? Ker jaz nevem kakšne leče imam. Vem samo da imam polletne. Dobim jih v torek in nisem bila poleg ko je mama jih šla naročit.
Hvala
Lp

Sicer je čudno, da ne veste katere so vam predpisali, saj na pregledu jih morate prizkusiti. Tudi polletnih ne poznam, najbrž imate mesečne vendar so pakirane za pol leta, ki pa jih tudi vsaka dobra optika ima na zalogi, zato jih ni potrebno naročevati.

Torej silikon-hidrogelne leče so novi materiali ki, 5x bolje dihajo kot stari in so zato bolj zdravi. Če mi boste napisali, katere ste dobili, vam bom povedal, če že imate novi material.

dobila sem surevue , johnson&johnson. ja prav imate, niso polletne (se opravičujem za napako), ampak mesečne.

Škoda, da vam niso predpisali novih materialov, saj so ti že 18 let na tržišču in bodo počasi šli iz prodaje, saj so novi dosti bolj zdravi!

Kaj pa zeiss? mesečne, so iz dobrega materiala?
Imam jih že pol leta nosim cele dneve in sem zelo zadovoljna

Zeiss katere, obstajajo dve vrsti mesečnih?

New Report

Close