Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Leče WCE ali FOCUS?

Leče WCE ali FOCUS?

Lepo vas prosim za mnenje.
Imam precej visoko diptrijo. Doslej sem imel Cibine WCE letne kontaktne leče, s katerimi sem krasno videla tako na daleč kot na blizu. Ker se mi je dioptrija poslabšala in ker je bil čas zamenjati leče, sem šla na pregled k okulistu . Le-ta je ugotovil, da bi lahko poizkusili z mesečnimi FOCUS lečami. Določil mi je vse parametre in naročili smo nove lečke. Z njimi sem krasno videla na daleč, pri gledanju na blizu pa slika ni bila ostra oz. na blizu včasioh nisem videla (npr. otroku postričei nohte ali pa prebrati deklaracijo na izdelkih v trgovini). Posumila sem na starostno daljnovidnost, vendar se mi je zdelo čudno, ker pri gledanju s pomočjo očal tega problema ni bilo. Okulistka, ki mi je malo zatem predpisala nova očala, je rekla, da je problem v tem, da mi te nove leče ne korigirajo astigmatizma. Šla sem nazaj k oklistu, ki mi je predpisal leče. Le-ta se je odločil, da mi na vsakem očesu malo zniža dioptrijo, tako da bom na daleč še vedno videla, pri gledanju na blizu pa bo manj težav, vrste lečk pa je rekel, da ne bi menjal. No, te nove lečke sem si danes vstavila v oči. Res je situacija boljša, a še vedno se mi zdi, da se oko pri branju malo preveč “matra”. Optik mi je svetoval, naj prosim za letne leče, ki so debelejše in bodo bolj korigirale astigmatizem.
Naj vam še napišem podatke z moji novih mesečnih leč Ciba FOCUS:

Desno oko: BC 8.6
PWR -9.00
DIA 14.0

Levo oko: BC 8.6
PWR -7.50
DIA 14.0

Podatki, izmerjeni za očala:

Dsph Dcyl Axis

D.o. -7,75 -1,25 180
L.o. -9,75 -0,75 4

Prosim, kakšno je vaše mnenje? Naj še malo počakam, da se bo oko morda na novo varianto mesečne lečke z zmanjšano diotrijo navadilo ali pa mislite, da bi bilo bolje kupiti letne leče, kakršne sem nosila doslej?

Je moj cilinder previsok za mesečne leče?

Oproščam se zaradi dolgega pisa-upam, da sem bila dovolj razumljiva.

Vnaprej vam najlepša hvala za pomoč!

Želim vam lep dan

Torej podatkov od starih letnih leč niste podali, tako, da sedaj ne morem delati primerjav. Po opisanem sodeč se vas daje starovidnost-PRESBYOPIA, ki je pomešana tudi z astigmatizmom.

Ne vem, kaj imata debelina letnih leč, skupnega s stigmatizmom? Nič!

Vaš cilinder ni previsok za cilindrične leče.

Ostalih odgovorov ne morem dati, saj nimam podatkov od starih leč in tudi novi niso pravilni oz. popolni, saj se dioptrija D in L ne ujemata za očali.

Lp.

New Report

Close