Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Leče – v tekočini shranjene določen čas – lahko vstavim takoj?

Leče – v tekočini shranjene določen čas – lahko vstavim takoj?

Pozdravljeni!

Sem začetnica pri uporabi leč (imam mesečne), pa me zanima:

Jaz imam tak namen z lečami: Kak dan jih bi nosila, potem kak dan, dva ali celo en, dva tedna jih pa ne bi nosila, nato pa bi jih spet nosila.

Torej, zanima me:
Leče uporabim. Nato jih ne nosim npr. en dan ali pa en teden in so shranjene v tekočini. Ali jih lahko zdaj (potem ko so bile v tekočini shranjene en dan ali pa en teden) preprosto dam v oči ali pa je potrebno kakšno očiščevanje, če so dalj časa(en dan, en teden,…) v tekočini?

Hvala za odgovor.

LP

Zelo zanimivo vprašanje, katero bo prav prišlo vsem obiskovalcem teh strani.

Praviloma bi morali tekočino menjavati na dan ali dva. Če pustite leče dalj časa v tekočini je boljše, da pred uporabo menjate tekočino in jih pustite v njej, za to predpisan čas, saj je znano, da po določenem času tekočine izgubijo svojo dezinfekcijsko moč.

Pa še nekaj o nošenju leč. Če tako prakticirate nošenje leč, to ne pomeni, da se vam s tem čas nošenja lahko podaljša. Čas začne teči takrat, ko leče odprete iz originalne embalaže. Torej za mesečne en mesec, pa čeprav ste jih uporabljali samo petkrat.

Opis pestre palete leč, lahko vidite na:

Lp.

New Report

Close