Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika lece-tezave v mraku

lece-tezave v mraku

Ze dlje časa nosim leče. Preizkusil se že mnogo različnih vrst. Kot sem ugotovil mi najbolj odgovarjajo J&J ACUVE2 katere tudi sedaj nosim. Moja dioptrija je +4,25 na oba očesa enako.
Pri dnevnem nošenju leč nimam težav. Ko nastopi mrak in še posebaj takrat ko naprimer berem, delam na računalniku, občasno pa tudi kadar vozim me leče začnejo neznosno motiti. Oči postanejo suhe in s tem tudi vidim motno. Tudi stalno mižikanje mi ne pomaga. Če pa uporabi kapljuce pa tudi ni dajšega učinka. Težava se umiri samo za par minut. Če leče odstranim teh težav niveč.

Kako se lahko izognem tem težavam? Kaj je vzrok temu?

P.S.
Tudi pri uporabi očal imam težave in sicer z glavoboli…. Torej leče mi neznansko ugajajo vsaj kar se tiče podnevi!

Pomeni, da imate probleme s suhimi očmi. Po napisanem sodeč imate probleme v zaprtih prostorih, kjer je suh zrak. Ta problem je pogost, saj si človek z svojimi dejanji sam povzroča te skrbi. Pozimi kurimo, poleti pa hladimo s klima napravami.

Priporočam dodatno vlaženje zaprtih prostorov, če pa to ne bo pomagalo pojdite na pregled solzevodov in solznice, ker morda ne delujejo pravilno.

Če želite naročiti ACUVUE 2 leče vas napotujem na našo stran, kjer označite Johnson&Johnson ter v opombe vpišite ACUVUE 2 (cena 6.000,00 SIT):

Lp.

Jaz imam iste tezave. Zlasti me moti gledanje televizije, ker moram imeti prizgano luc, da lahko gledam normalno. Najbolj pa me moti pri voznji, kjer si v krizi tudi prizgem bralno lucko, da lazje vidim. Zdi se mi, da je tezava v tem, da ni svetlobe okrog oci, ko gledam v neko oddaljeno svetlobo. Isto je pri racunalniku, ce nimas dovolj osvetljenega prostora…
Srecno, lp.

New Report

Close