Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika leče-težave

leče-težave

Pozdravljeni!
Že kar nekaj let nosim kontaktne leče.Zadnji pregled za oči se imela marca,kjer so ugotovili da imam naslednjo dioptrijo:
-D: + 7,00-Dsph; 13,70- Diam.; 9,30 -Basis curve
-L: + 6,00 -Dsph; 13,70 -Diam; 9,30 – Basis curve; zenična razdalja -60.
Glede na mojo dioptrijo so mi svetovali leče -ZEISS,WEFLEX 55 ( mehke dvoletne). Tu pa so se začele težave, saj imam po nekaj urnem nošenju teh leč ali pa pri vožnji avtomobila-pri neprestanem gledanju v eno smer,občutek tujka v očesu (oz.čutim lečke).Pri prejšnih lečah- CIBA VISION (tudi mehke dvoletne) teh težav nisem imela.(Mislila sem, da je problem tudi v tekočini za leče,zato sem menjala več vrst le teh).Leče sem reklamirala,kjer so mi sicer zamenjali le eno od teh, vendar so še težave vedno prisotne.Zato sedaj nosim stare leče-Ciba,kjer sploh ni težav,čeprav so stare že več kot dve leti.Zanima me katero vrsto leč mi priporočate glede na mojo dioptrijo,in ali je možno naročilo leč tudi s tem receptom iz meseca marca?
Zanima pa me tudi kako je z nošenjem kontaktnih leč v kopališčih?Ali klorirana voda kaj škoduje le tem in ali so sploh primerne za bazene?

Zahvaljujem se vam za odgovor in vam želim veliko poslovnih uspehov v letu, ki prihaja!

Staro pravilo je, da z lečami s katerimi ste zadovoljni, pri njih tudi ostanete! Torej odgovor katere priporočam sedaj lahko razberete iz mojega nasveta, katji katero znamko naj priporočam, je najtežje, kar ste lahko vprašali. Mnogo strank je zadovoljno tudi z znamko, s katero vi niste. Oči so individualna zadeva in vsakemu pač ustreza drugače.

V kopališčih načeloma ni problema, vendar so za to bolj primerne mešečne leče, saj če kakšno izgubite ni velikih finančnih problemov. Tudi bolj so mehke in manj se čutijo, kar je za vas pomembno, ker hitro občutite, kater so mehkejše in katere ne. Tudi Ciba ima mesečne leče, katere lahko naročite na moji internetni strani:

Lp.

Hvala za lepe želje !!!

New Report

Close