Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika leče in zamegljenost

leče in zamegljenost

Pozdravljeni!

Sem 21 letni študent in leče vsakodnevno uporabljam že približno 5 let. Prej sem imel očala, sedaj pa jih uporabljam redko. Velikost dioptrije očes sta različni. – na levem očesu imam +3,25 in – 0,75 cilindra. Na levo oko imam 90% vid. Na desnem pa do sedaj nisem potreboval leče, saj sem imel dioptrijo 0 in cilindra -0,5. Ker pa sem v zadnjem času opažal poslabšanje vida sem opravil pregled. Novo stanje: L: +3,00 in -0,75 cilindra, desno oko pa -0,75 cilindra in 0 dioptrije. Testna leča 0,75 cilindra naredi razliko in mi izboljša vid, a opažam precej čuden pojav. Namreč centralni vid je super, periferno pa opažam zamegljenost (kot če je pri kameri pri strani zapacan ekran). Ta zamegljenost ne sega povsod okrog, ampak se pojavi bolj kot kakšna packa. Ta zamegljenost se ne premika – vedno je na istem delu vidnega polja. To sem opazil že takoj ko sem lečo sprobal, optik je preveril da je bila leča res dobr nameščena. Zadeva ni tako zelo moteča – lečo lahko uporabljam dalj časa, a vendar me iritira. Uporabljam Acuve Oasys, zaenkrat z njimi nisem imel težav. Kakšna ideja kaj bi lahko povzročalo omenjeni problem?

Lahko, da se je pojavil astigmatizem poševnih žarkov ali aberacije višjega reda. Preizkusite leče drugega proizvajalca.

Lep pozdrav.

Danes sem si prvič vstavil kontaktne leče in vid je res odličen, le vsake toliko časa se mi v kakšnem kotu vid zamegli. Ali je to zato, ker jih imam prvič ali je težava drugje. Na telefon ne morem poklicati, ker trenutno živim v tujini. Hvala za odgovor.

LP
Alen

Sicer ste mi pod drugim vprašanjem še dodali, da vidite megleno samo na blizu. Nisem dobil podatka, koliko ste stari, vendar sumim da vas daje zadeva pod naslednjim linkom:

http://www.optika-pirc.com/?menu_item=sl_starovidnost

Lp.

Pozdravljeni

Imam eno vprašanje glede cilindrov pri kontaktnih lečah. V optiki so mi rekli,da imam 0,25 cilindra na obeh očesih, po internetu pa opažam,da so zapisani samo od 0,75 naprej (tudi,če želiš kupit leče preko spleta je tak cilinder)

Tako je, ne obstajajo tako mali cilindri pri kontaktnih lečah. V dobrih optikah imamo rešitev za takšne primere, vsekakor pa te rešitve ne boste našli pri internetnih ponudnikih, kateri nimajo ordinacije….

Lp.

New Report

Close