Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika leče in plavanje

leče in plavanje

Lepo pozdravljeni,

zanima me, če lahko s kontaktnimi lečami plavaš in potapljaš (brez kakšnih plavalnih oz. potapljaških očal). Kakšna je možnost, da ti voda odnese leče iz oči?

Lahko plavate in se potaplate, možnost da vam leče odplavajo pa je majhna (obstaja pa). Tu pridejo do izraza mesečne kontaktne leče, saj je finančna izguba minimalna, cirka 1000,00 SIT po očesu. Ogledate si jih lahko na:

Lp.

Po mojih izkušnjah jih pri plavanju (pa tudi potapljanju) kaj rado odnese.

Kaj pa kakšne bakterijske okužbe?

Baje, da je še kar nevarno, če leč takoj po plavanju ne odstranimo; zaradi tega lahko pride tudi do oslepitve. Ali je to res?

V morju skoraj ni možnosti.
Se pa poveča ta možnost v bazenih. Vendar lahko pride do okužbe tudi, če ne nosite leč, pri nošenju leč je procent okužbe večji. Zato je najbolje, da po plavanju leče razkužite v čistilni tekočini.

Lp.

Jaz grem jutri na bazen in bi zelo rada videla ko plavam pa tudi deoptrijo imam kar visoko. A rada se potapljam in skacem v vodo zato me skrbi da mi bo leco odneslo ali pa bom dobila kaksno okuzbo. Res ne vem kaj naj naredim :/ mi lahko pomagate?

Zelo odsvetujem plavanje z lečami v bazenu, saj lahko dobite okužbo! Če radi skačete in se potaplate, potem se dobijo plavalna očala z dioptrijo. Oglasite se:

New Report

Close