Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika leče ali očala

leče ali očala

Pozdravljeni,
Mehke leče 14 dnevne nosim že več kot 10 let. Imam sicer astigmatizem moram pa reči, da sem ga nekoliko zanemarila (očala imam s cilindrom), ker leče kupujem navadne -2,25.
Trnutno se odločam o temeljitem pregledu oči, ker imam manjše težave z vidom. Zanima me približno koliko stanejo mehke leče stalne(kolko časa so sploh uporabne in če priporočate kakšne druge) s cilindrom in z mojo dipotrijo, ki lahko rečeva da se je poslabšala na -2,5.
Zanima me tudi koliko stanejo še stekla z mojo dipotrijo in cilindrom, če okvir stane cca 100 EUR(24.000 SIT-tako ceno sem videla v Italijo za okvir ki bi mi ustrezal), torej v primeru da se odločim za očala.
Skratka lepo prosim za vsaj približen odgovor, tako da se bom vedla odločiti.

Hvala za vaš trud in lep pozdrav,
Darja

Ne vem, zakaj ne nosite mehke 14 dnevne leče z cilindrom.

Korak na letne leče je korak nazaj v tehniki nošenja kontaktnih leč (stanejo okoli 9.000,00 SIT za komad). Torej stalnih leč ni, so letne in dvo-letne, kar vam pa že beseda pove, kako dolgo trajajo.

Koliko stanejo stekla, je preveč široko zastavljeno vprašanje (enako, kot bi vprašali, koliko stane avto). Torej cena se začne pri 1.800,00 SIT in konča pri 30.000,00 SIT po steklu. Pri tem vprašanju bi potreboval en kup podatkov (plastična-steklena, antirefleksna-brez, stanjšana-nestanjšana, znamka).

Lp.

Kdo pa dela mehke 14 dnevne leče s cilindrom in kolko stanejo?
Nisem vedela, da to obstaja,
Hvala
Darja

Johnason & Johnson. Škatlica v kateri je 12 leč za tri mesece stane 15.000,00 SIT.

Obstajajo pa tudi mesečne, ki se lahko enakovredno kosajo z njimi. Če vas zanima (mi delamo že najmanj štiri leta z njimi) se oglasite:

Lp.

New Report

Close