Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Leče

Leče

Pozdravljeni,

kupila sem si kontakne leče z diop. – 0,75 in čez par dni šla na poporodni pregled k okulistu. Ja, razen tega, da sem izjemno pametna, da si najprej kupim leče pa pote grem na pregled sem živela v napačnem prepričanju, da imam -0,75, kar pa sploh ni res, saj imam -1,75. Sem očitno ena tistih izjemnih poslušalk in sem si kar sama pripisala diop. ( hehe…). Smešno, ampak še dobro, da se je to zgodilo hitro, saj bi si verjetno v nasprotnem primeru oči totalno uničila.

No in v čem je keč?
V tem, da sta mi sedaj ostala dva para leč johson in si z njimi nimam kaj za počet. Sem klicala v optiko (Europak, pa saj je tako vseeno kje) in seveda leč ne morem zamenjat, saj en par majnka. Fajn…
Zanima me, če mislite, da bi mi mogoče zamenjali pri proizvajalcu in če da, kako do njih priti??

Ura je že kar nekaj in upam, da sem bila vsaj malo razumljiva,
lepo noč,
m.

Žal se ne da zamenjati, niti pri proizvajalcu, saj so leče pakirane po šest in potem z enim parom nimajo kam. Sicer pa leče danes niso več takšen strošek (to je tudi odvisno, kje jih kupite), zato vas napotujem na internetno stran, kjer so najcenejše in si jih lahko naročite preko interneta:

Lp.

imam poltrde zzeisove leče, imam jih šele 1 mesec, pri nošenju imam velike težave, ker se mi vedno pomaknejo malo gor, tako da stalno vidim spodnji rob, zanima me vaše mnenje

Ja kontaktne leče niso stvar,ki jo kupiš kar tako na pamet.
Tudi preko spleta je to malo riskantno razen če poznaš vse
parametre in znamko leč, ker so tudi tukaj lahko odstopanja.
Priporočam da se prej posvetuješ z okulistom in sprobaš
kako ti odgovarjajo.
Jst sem najbolj zadovoljen z caroll, ki sem jih nabavil v centru
za kontaktne leče za Bežigradom.
lp

Možno, da nimate prave bazne krivine. Težko je to videt in komentirat preko interneta.

Lp.

Se strinjam z Tine-tom, da je potrebna velika previdnost.

Dodal pa bi, da nakup preko interneta ni noben rizik, saj vedno kupujemo enake leče z istimi parametri, katere nam je prej izmeril zdravnik.

Torej po internetu se ne prodajajo leče za daljše nošenje, ampak leče, po katere moramo v optiko vsake tri mesece. Torej tu se ne kupuje “mačka v žaklju”, ampak natanko enak artikel, ki ga imajo povsod v optikah.

Dandanes pa vemo kako je z časom in da je čas tudi denar in če dodam še cenejše leče, ki se dobijo po internetu, je prihranek dvojen!

Glede cen se lahko prepričate na:

Lp.

New Report

Close