Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika leče

leče

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje in sicer: očala, ki jih nosim so:
d.o. -4.00, -1.00 119 (skupaj -5.00)
l.o. -3.50, -1.00 60 (skupaj -4.50)

najprej sfera, nato cilinder in koti

Bila sem na pregledu za leče, ker me očala zelo motijo. Zdravnik mi je predpisal:
d.o. -4.75
l.o. -3.75

Ko sem ga želela kaj več vprašati je samo posmehljivo pogledal. Žal mislijo, da so nezmotljivi oziroma da smo pacienti ljudje brez izobrazbe ali intelekta in se niti ne potrudijo povedati minimalnih informacij, ki zadevajo bolezen ali nek pripomoček kot so leče.

Zanima me vaše mnenje o levem očesu, namreč zdi se mi da z desnim očesom dobro vidim, z levim pa imam težave, čudno se mi zdi zakaj tako majhna dipotrija na levem očesu, optik( ne zdravnik) je rekel, da je v redu. Jaz pa bi rada kaksno informacijo več, predno se ponovno soočim z neprijaznim zdravnikom.

Upam, da sem bila dovolj jasna in najlepša hvala za odgovor

lp
Tara

To je zelo težko komentirati preko interneta. Zdravnik vam je za leče predpisal dioptrijo brez cylindrov na kar se pa oči različno odzivajo.

Možno, da desno oko lepše sprejme dioptrijo brez cylindrov kot levo. Sigurno vam je preiskusil tudi levo z večjo dioptrijo pa se ni obneslo.

Če niste zadovoljni s pregledom pojdite poiskat “drugo mnenje” (pregled pri drugem zdravniku), kar je na zahodu logična in ustaljena praksa in jo predlagajo celo sami zdravniki.

Lp.

New Report

Close