Ni glutena. Gluten je samo v žitih – pšenica, rž, ječmen, pira, mora oves in v vseh tistih izdelkih, kamor ga dodajajo. Čista leča pa ni problem, ravno tako kot tudi ne čičerika idr. stročnice.
načelom res, vendar lahko pride pri skladiščenju in pri pakiranju(proizvodnji) do kontaminacije. enako je pri soji, kvinoji, prosu….Proizvajalci se tako zaščitijo, da napišejo, da lahko vsebuje sledi glutena!
Pa še glupa jaz!A z temeljitim pranjem se ne da odstraniti ostankov oz.sledi glutena ( kjer gre večinoma za pšenico katero sem že doskrat najdla vmes )?
Možnost prijave tem in komentarjev je namenjena za primere hujših kršitev pogojev uporabe, sovražni govor, pozivanje k nasilju, objavljanje golote, in ne za prijavljanje komentarjev, s katerimi se ne strinjamo. Pred prijavo še enkrat dobro premislite, če je vsebina res primerna za prijavo.