Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? le vzdraženo črevo ali kaj resnejšega?

le vzdraženo črevo ali kaj resnejšega?

Pozdravljeni!
Sem 6 mesecev po porodu tretjega otroka.
Zadnje tedne čutim v spodnjem delu trebuha bolečino (ne ves čas), napetost in napihnjenost, imam vetrove. Blato odvajam redno, vsako jutro. Skrbi me, ker je blato na začetku trdo, v “bobkih”, ki jih povezuje sluz. Ta sluz je rdečkasto rjave barve in prav lahko bi bila krvava. Tega trdega blata je nekaj centimetrov, potem pa je blato bolj mehko in ni več opaziti sledi sluzi.
Vse to sem na začetku tedna omenila zdravnici, ki mi je trebuh tudi pretipala in me je skorajda vsak “pritisk” tudi bolel. Ugotovila je, da imam precej razdraženo črevo. Priporočila mi je kakšna zeliščna zdravila (zaradi dojenja) in dieto. Pozorna naj bom predvsem pri sadju in zelenjavi. Če se stvari ne bodo umirile, naj pridem nazaj.
Res sem zadnje čase zjutraj na tešče popila dobra 2dcl sveže iztisnjenega sadno zelenjavnega soka, ki bi res lahko dražil črevesje. Zdaj ga nekaj dni nisem, a stanje ni nič spremenjeno. “Sestava” blata in bolečine ostajajo.
Zanima me, koliko časa potrebuje črevo, da se normalizira, če se ne dogaja nič hujšega? Ali so te težave res lahko zgolj razdraženost črevesja? Ali so to vseeno simptomi za kaj resnejšega? Koliko časa naj počakam, da ne bo čakanje predolgo?
Priznam, da me zelo skrbi, saj imam tri majhne otroke.

Hvala za vaš čas in odgovor!

Lep pozdrav!

Za začetek, ti osebna zdravnica lahko da pribor za odvzem dveh vzorčkov blata (blato se le popika s kot nekakšnim svinčnikom), za ugotovitev morebitne prikrite krvavitve.
To te nič ne stane, pa hitro se lahko rešiš dvomov, kri ja ali ne.
Lp

pred enim mesecom sem 14 dni jemala naklofen duo zaradi suma na išias.Takrat so se začele moje težave.En dan imam drisko pa potem zaprtje pa mehko blato čutim pa tudi bolečino v spodnjem delu trebuha na ubeh straneh.Hrana me takoj ko poje tišči in sem napihnjena.Strah me je da imam raka na črevesju.Bila sem pri zdravniku ki na to ni dala pozornosti.imam 38 let

New Report

Close