Najdi forum

LD po porodniški

Pozdravljene,

a mogoče katera ve, če je zame bolje, da začnem z delom pred 1.7. ali je vseeno, Nekaj sem slišala, da če ne delaš polnih 6 mesecev, ti od LD odštejejo 10 dni dopusta, drugače pa ti pripada celoten LD. Za par dni prej (če je to res) bi se mi pa že splačalao, da grem prej v službo in imam potem več dopusta. Ali je to vseeno.

Lp

Če si v tekočem letu delala manj kot 6 mesecev, 14 dni LD ne moreš prenesti v naslednje leto. Tj. če nočeš, da ti teh 14 dni propade, jih moraš porabiti letos.
teja

Sem na porodniški, ki se mi izteče 5.7., sedaj pa premišljujem ali naj jo prekinem teh 5 dni prej in imam s tem več dopusta ali je vseeno.

Vseeno je, gre za lanski dopust in torej vprašanje, ali si bila lani več ali manj kot 6 mesecev v službi.

Men se konca porodniska 2.8., pa sem dobila cel letosnji dopust (24 dni). Lanskega mi je ostalo 10 dni, po pravilih bi mi to vse propadlo, ker le lanskega treba porabit do junija. No meni so ga 4 dni prenesli, 6 dni pa crtali. Tako da mam dopusta 28 dni in seveda bom se cel avgust doma!!!

Pozdravljene!

Jaz sem nastopila porodniško 13.1.2005 in jo končujem drugo leto 12.1.(2006). Ali katera zna povedati kako je z mojim dopustom iz leta 2005?
Lp,yaya

Yaya!

Dopust moraš porabiti do 30.6.06. Propade ti 10 dni, ki bi jih morala koristiti v l.05. Če imaš možnost, ga izkoristi v l.05 in gre takrat za 10 dni mož na porodniško-pa ste lahko skupaj. Mogoče še lahko urediš na CSD in v službi. Meni ne komplicirajo (zaenkrat).
LP

New Report

Close