lažna samohranilka
Tričetrt naših Kosovskih in Albanskih Slovencev je neizobraženih, brez služb s sedmimi in več otroci. Delati se jim ne da, grobo povedano, naša država nima s to skupino ljudi nobenih plusov, nobenega promila prispevka(kaj šele procenta) k višjemu gospodarskemu napredku, le kup minusov in hudo proračunsko vleko. So nujno zlo, vendar ljudje, ki jih Jugoslavija ni naučila razmišljati, ampak jim je dovolila živeti “solidarno”. Prišla je demokracija, z njo človekove pravice in svobočšine, ker pa tem ljudem nikoli ni bilo potrebno napredneje razmišljati, se tega tudi sedaj ne želijo navaditi, ko so pa lahko kar precej bogati na račun države, seveda vsi v socialnih in neprofitnih stanovanjih, kjer ne plačujejo najemnin. Kakšne dohodke imajo ti ljudje je brez veze ponavljati, ker itak vsi vemo. Bolj me moti dejstvo, da ta skupina prebivalcev, ki resnično ogroža in izrablja občuten del proračuna, nikogar ne moti. Nihče ne začne pritiskati, da se jih bolj začne navajiti na normalen stil življenja, kjer se hodi v službo in plačuje davke ter stroške. Ti ljudje niso sami krivi, za takšno stanje. Krivi smo vsi, na eni strani politika, ki se ne želi ukvarjati s temi stvarmi (lažje jim je dati denar) na drugi strani pa tudi vsi ostali Slovenčki, ki jih opazujemo, najraje le od daleč (torej spet ….lažje jim je dati denar, pa da imamo mir in se ni potrebno ukvarjati s to problematiko).
Ene tu gor moti ena samohranilka, ki s svojo lažjo pridobi kvečjemu par evrov, ne motijo vas pa večje legalne in ilegalne kraje v naši državi. Zanimivo je to, da eno lažno samohraniklo, ki na leto pridobi kvečjemu 500evrov dobička bi kamenjali, nekoga ki si nabere več milionov evrov vredno bogastvo, pa je itak že izvoljen za predsednika države, župana…..
Ah ja, dragi moji, vedno bolj veljajo dvojna merila pri nekaterih…. In zakaj? Zato ker smo slovenci takšni. Obtožujemo manjše kraje, bedaste kršitve kot je npr. lažno samohranilstvo, saj ste ful iz sebe, ker soseda plačuje manj vrtca, večje kraje pa itak radi preslišimo s tolažbo, da tako pač je v politiki…. Ni pomembna milijonska kraja politikov (legalna ali ilegalna), pomembno je, zakaj soseda plačuje manj vrtca….. Seveda pa imamo v obeh primerih daleč premalo jajc, da bi kaj ukrenili. Če bi posameznik malo bolj odprto razmišljal, kaj ukrenil, bi morda bilo življenje pri nas boljše in ne bi bilo nikomur potrebno lagati, nikomur dovoljeno krasti…..
Trenutno delam v enem javnem zavodu in vam povem, da večje legalne “kraje” in glupe porabe evropskih finančnih sredstev še nisem videla. Legalne zato, ker pač to delamo, za kar je bil denar namenjen, ampak jaz še vedno temu rečem kraja opz. “legalna kraja”. 100 000 evrov bomo porabili za takšne bedarije, da mi gre na kozlanje, ko pomislim, koliko družin, otrok…je lačnih, bolanih….. Pa ne več samo v afriških državah, vedno več tudi v evropskih.
lp,
N.
In ko boste drage dame stare in betežno za v dom za ostarele, ne boste imele denarja za nego, ampak “samo” za skupna ležišča.
Pazite, da se vam takrat ne vrne… Izkoriščale ste otroke in zatajevale njihove očete za višje dohodke in nekaj prihrankov, na starost pa bodo zatajili otroci vas.
Kar seješ to žanješ.
Nats, ne gre za eno samohranilko. Jaz jih poznam kar nekaj. In verjetno vsakdo tukaj pozna kaksno.
Da se v nasi drzavi na veliko krade, se popolnoma strinjam. In da so vse samohranilke skupaj kaplja v morje. Ker pa Slovenci ne bodo sli na ulice, vse dokler bodo lahko kupili novega golfa …
nats,
nisem prepričana, če tvoja zgodba glede Albancev popolnoma drži. V našem kraju in okolici jih je kar veliko. In velika večina jih dela. Res so večinoma neizobraženi. Delajo pa in to samo težaška in slabo plačana dela, za katera naši “Slovenčki” (kot nam ti praviš) nočejo niti slišati, kaj šele da bi zavihali rokave. Kar poglej po gradbiščih, na cestah… kdo dela. Na 20 Albancev in ostalih balkancev, morda en Slovenec. In večina jih nima sedem in več otrok. Morda dajejo takšen vtis, ker živi več družin skupaj oz živijo skupaj s starši in sorodniki. Je pa res, da njihove žene ne delajo.
Pri nas se plačuje najemnina za neprofitna stanovanja. Najemnina je sicer manjša od “tržne” najemnine, jo je pa še vedno potrebno plačevati.
Pri socialnih stanovanjih je najemnina odvisna od socialnega statusa.
Naj dodamo, da nas ti isti Siptarji edini hranijo po deseti uri zvecer. Karkoli je v Ljubljani odprto in ima hrano, notri dela Siptar.
OK, prevod.
BojaMoja je zagovornica tistih, ki lažejo in kradejo. To, da ji ni všeč, če ji kdo da za probat njeno lastno zdravilo grdih podtikanj in žaljivk, sem pričakovala. Da nekateri drugi ne boste znali potegniti poante iz napisanega (namreč, da so zagovorniki lažnih samohranilk eni veliki hinavci, ki druge zmerjajo, če branijo svoj denar, čeprav bi ga sami tudi, če jim situacijo malo bolj konkretno predstaviš, ker jim imaginarna kraja ne potegne kot kraja), pa tudi. Splošno dojemanje napisanega na tem forumu žal potrjuje vse raziskave, da so Slovenci funkcionalno slabo pismeni in ne znajo potegnit poante iz povedanega.
Jaz nobenega ne žalim, dokler ne začne žalit mene. Na hinavljenje sem pa samo osebno občutljiva. Pokaži mi samo eno zagovornico lažnih samohranilk, ki ne bo poklicala policije, če ji nekdo vzame denar iz torbice. Je ni. Torej nima nobene pravice žalit tistih, ki kritizirajo lažne samohranilke in jim podtikat, da to počnejo samo zato, ker hočejo poseksat njihove partnerje. Potem tudi vsak, ki pokliče policaja ob ropu, očitno hoče samo poseksat policaja in škodovat ubogemu roparju. Druga situacija, ista logika.
Da sem očitno tejle BojiMoji pošteno stopila na rep (očitno je lažna samohranilka ali na dobri poti, da bo enkrat grabila nezasluženi denar, torej kradla), mi je pa jasno že zato, ker me poskuša sedaj podjebavat tudi v drugih temah čisto brez povoda. Itak s tem smeši samo sebe, ker ni bolj patetičnega od forumašice, ki ne zna prenesti kritike, ki jo seveda sama radodarno deli drugim in se potem zaganja v nekoga drugega v vsaki temi. Hehehe. Have fun, BojaMoja, če te samo taki patetični izpadi zadovoljijo. Dovolj žalostno zate.
Janis, jaz te razumem in podpiram.
Zaradi mene se lahko še tako sprenevedate, ampak lažno samohranilstvo je goljufija in kraja.
In tiste, ki ga prakticirate ste tatice in goljufivke, tiste ki jih pa zagovarjate pa zagovarjate tatove in goljufe.
Čist simpl in nič drugače. Vse ostalo je metanje peska v oči in iskanje razlogov, da opravičite svoje dejanje.
A je manjši greh, če kradeš državi kot posamezniku? Še vedno kradeš.
A če vsi kradejo, potem je to OK?
Dajte mi navest en dober razlog, kdaj je za vas kraja sprejemljiva.
Kdaj je OK, da nekomu nekaj ukradeš?
Če se že greste lažno samohranilstvo, potem imejte tudi jajca in sprejmite in imenujte svoje dejanje takšno kot je, goljufija oz. kraja. In sprejmite, da kradete oz. goljufate. Komu in za koliko ni važno.
Potem pa skačete v luft, če otrok v trgovini ali vrtcu izmakne kakšno malenkost, pa ga naganjate nazaj, da vrne stvar, se opraviči …
Same pa počnete popolnoma isto.
Če bi šlo le za mozenje države…
Najbolj me ujezi to, ker lažne samohranilke in njihovi “kvazi” partnerji mislijo, da molzejo in goljufajo le državo. Ni tako. Goljufate tudi nas ostale. Vsi plačujemo tiste eure, ki jih vi privarčujete na ta način. In mi smo tisti, ki zaradi vas ne dobimo vrtca!
Če torej taka odločitev nekega para, vpliva tudi na moje življenje, mi ne more biti vseeno in mi tudi ni. Ker ni pošteno, da lažna samohranilka s podobnim statusom kot jaz, dobi vrtec za otroka, moj otrok ostane brez. Če pa ga moj otrok slučajno dobi, bom jaz plačevala bistveno več. Žal nas včasih poštenost tepe – za to je kriv naš sistem, ki to dovoli.
In JA, podpiram kontrole na domu, podpiram detektive. Upam, da se čim prej naredi red! Tistim pravim samohranilkam, bi dala več kot dobijo sedaj, vam lažnim, vzela vse kar vam ne pripada.
Draga lažje, kaj lahko naredim? Žal skoraj nič.
Še to – ti očitno še zdaj res ne razumeš razlike med samohranilko ter zakonsko in zunajzakonsko zvezo. Evo, po domače: če si s tvojim lažnim partnerjem ustvarjata skupno premoženje (imata avto, ki je napisan nanj, morda stanovanje, ki je napisamo nanj, živita pri njegovih starših, ti tam vlagaš svoj denar… – v primeru, da se razideta, tebi nič ne pripada! Zakaj? Ker nista imela zakonske ali zunazjakonske zveze – uradno nista bila “par”, ti torej njemu nisi nič in zato nimaš nobenih pravic. Edina stvar, ki ti pripada je preživnina za otroka. Ni več tako zelo pravljično, a ne?
Zate, nats* pa tole – ne posplošuj in ne dajaj vseh neizobraženih v isti koš! kdo dela štiriizmensko delo, kdo čisti prostore, kdo prazni tvoj kontejner, kdo doma molze kravo, da lahko ti poješ jogurt…veliko neizobraženih. Malo pomisli preden se znebiš takih obsodb.
Nats, jaz obsojam vsakršno krajo, par evrov, miljon evrov, isti drek, krasti je narobe. in kakšen je to izraz “čista kraja”??? kaj bi o tem povedala otroku? da je narobe krasti stricu tonetu, državi pa lahko, ker je itak ena imaginarna tvorba? in ker to itak delajo vsi, ki lahko?
ne vem, zakaj skušaš imidž lažnih samohranilk oprati s tem, da obstaja kategorija prebivalstva, ki ne dela in je v breme države?!? a je zato kraja lažnih samohranilk kaj manjša? in btw, sama poznam precej Albancev, ki so zaposleni in delajo bistveno več od povprečnega državljana…kot tudi precej Slovencev, ki lenuharijo in vlečejo razne podpore…torej je vsako etnično posploševanje itak odveč in neprimerno…
Nisem še vsega povedala.
Prijateljic (lažnih samohranilk) ne obsojam in ne napadam, tako so se odločile in one bodo nosile posledice (če bodo kdaj kakšne). Jih je pa precej takih, ker smo vse šele dobro iz faksa in še brez služb.
Moti me to, da se nekatere norčujejo iz mene, češ, zakaj sem tako neumna in poštena. Nato mi naštevajo vse, kar sem zapisala na začetku.
Gospe lažne samohranilke s praznim zastonj (subvencija krije praktično celo najemnino) stanovanjem tudi ne nameravam prijaviti, ker so to nekateri že poskušali (verjetno sosedje), pa jim ni uspelo. Pred leti jo je zaradi tega iskala celo policija. Ona je sposobna prisegati na svoje otroke, da nima niti evra, da nima službe in da od “bivšega” nič kaj ne dobi. Kljub temu, da praktično vsi vemo, da dela na črno in živi z njim v hiši, stanovanje pa čaka, da bodo otroci zrastli, takrat bo že prišlo prav. Na žalost te vrste samohranilke najdejo prav vsako luknjo v zakonu.
Še en primer poznam, ko je lažno samohranilko nekdo prijavil (baje nevoščljivec – pri samohranilki imajo namreč dobre avtomobile) in je morala iti na zagovor na CSD. Uspelo ji je in nič ne vrača, kljub dejstvu, da sta 2 (očitno še en donator sperme) otroka prijavljena v majčkenem stanovanju, v drugi občini in ne tam, kjer živita in hodita v šolo.
Vzgojila me je poštena ženska in mi vcepila neke vrednote, ki jih ne bi mogla nikoli zanemariti.
Potem pa naletim na ovire države v drugo smer – ko sem zanosila, sva pred porodom šla s partnerjem na svoje. Ko me je hotel uveljavljati pri dohodnini, me ni mogel, kljub temu, da sva imela že otroka skupaj. Morala bi biti na skupnem naslovu najmanj eno leto in od takrat dalje na davkariji upoštevajo, da me on preživlja.
Ko je hotel urediti zavarovanje zame v službi, spet drugo poleno – tam bi morala biti na istem naslovu 2 leti, šele potem sem lahko zavarovana preko njega.
Na CSD pa nas obravnavajo kot družino od prvega dne otrokovega rojstva dalje in nam temu primerno tudi odmerjajo razne dodatke : (.
To je treba spremeniti – SISTEM!!!
Prepričana sem, da ni rešitev v prijavljanju nekaterih posameznikov, ki so celo tako neumni, da javno razglašajo in se hvalijo s tem, da jih živi država.
Pa ne zdaj mešati vojske in Albancev s samohranilkami. Denar, ki je namenjen za socialo, bi bilo treba pravičneje porazdeliti.
Aja, ko sva šla urediti očetovstvo otroka in nisva obenem uredila preživnine – sva povedala, da živiva v izvenzakonski skupnosti, nama je delavka na CSD ČESTITALA!!!, ker sva ena izmed redkih. Torej je lažnih samohranilk res enormno število.
Prave samohranilke pa včasih živijo iz dneva v dan in sploh ne vejo, kakšne pravice imajo. Poznam jih precej, ki se borijo, da bi z lastnim trudom poskrbele za svoje otroke.
Tako je, enomorno veliko. Kar ocitno vsaka izmed nas pozna nekaj taksnih samohranilk. In bilo bilo izjemno neverjetno, da bi me tukaj poznale iste samohranilke.