lažna samohranilka
žal ne gre za ‘samo nekaj prišparanih evrov’, pač pa za kar velike denarje na mesec. jaz sem si izračunala, da bi imela na mesec 420 evrčkov več. To p ni mali denar. lahko bi vsaj normalno živela, in odplačevala kredit za stanovanje-ki ga imam še naslendjih 18 let. otrokoma bi lahko nudila 2x po 1 tedenski dopust, in ne bi se obremenjevala, kaj bo, če bom v bolniški. (ker takrat potem 1 mesec skorajda ne moremo živet normalno-nam kuha mama in daje hrano…ker imamo preveč kredita za avto in stanovanje.
Nisem ravno brala vseh odgovorov, ti pa lahko napišem kaj lahko prišparaš – N I Č!!!!!
Sem prava mati samohranilka, od jamstvenega sklada dobivam preživnino (prejšnjih nekaj več kot 15.000 SIT), očeta preko sodišča terjam za preživnino, katere sporazum je podpisal na socialni. Na vlogo za otroški dodatek moraš vpisat prejeto preživnino (če je od Jamstvenega sklada, moraš priložit fotokopije izvršb iz sodišča, da očeta terjaš za neplačane preživnine), na dohodnino moraš tudi vpisat prejeto preživnino, ker jo najbrž oče vpiše, da jo je plačeval… Na firmo moram vsako leto prinest potrdilo iz Upravne enote, da živim v enostarševski družini, da dobim kak dan več dopusta.
Če imaš možnost, da se hecaš, pa se daj. Sam ne zdi se mi pa pošteno, da se hecaš na tak način – da otroke “izkoriščaš”, ker imaš občutek, da ti bo potem bolje.
Ker bi ti rada peljala otroke 2x po 1 teden na dopust moram jaz zaradi višjih davkov it 1x.
In tvoj kredit me niti pod razno ne zanima. Tudi moj stanovanjski problem rešujem sama in ne bremenim ostalih.
Tudi jaz imam otroke, ki hočejo normalno živeti.
CZD se pa itak zgane samo ko je treba komu kaj vzet – od otrok do ostalih pravic – tudi očetovskih.
Bi ta jaz rada videla, kako se ti držiš svojih naukov, kadar te bo kdo oropal sredi mesta in ti pobral denar.
Kakšno greš lahko na policijo, prasica, a si ti sama taka čistunka? Ne veš, da boš dobila kamen, ker prijavljaš ubogega roparja in mu delaš težave, sama nazaj v glavo? Ali pa samo čakaš, da boš lahko naskočila policaja?
Bi ta jaz rada videla, kako se ti držiš svojih naukov, kadar te bo kdo oropal sredi mesta in ti pobral denar.
Kakšno greš lahko na policijo, prasica, a si ti sama taka čistunka? Ne veš, da boš dobila kamen, ker prijavljaš ubogega roparja in mu delaš težave, sama nazaj v glavo? Ali pa samo čakaš, da boš lahko naskočila policaja?[/quote]
Ojoj, kakšen nivo pisanja je pa to? In čisto brez repa in glave, človek bi rekel “krneki”. Zakaj moraš uporabljati take žaljivke, Janis? Svoje mnenje vendarle lahko napišeš tudi bolj kulturno.
Pazi edino na to, da se ne bo kdaj otrok zagovoril v vrtcu, da živite veselo skupaj, medtem ko si prikazana kot enostarševska družina.
To se je namreč zgodilo frendici, ker je enako razmišljala kako bo prišparala, ker pač partner dela v Avstriji in ima zelo lepo plačo za naše razmere.
Na koncu so vse preverili in je vrtec za 3 leta nazaj plačala.
In sedaj sprašujem, kaj se ti bolj splača? Lažno samohranilstvo ali malo več plačat vrtca in mirno živet brez kančka slabe vesti??’
Sicer pa si se tako že sama odločila kaj boš naredila.
Kakšno greš lahko na policijo, prasica, a si ti sama taka čistunka? Ne veš, da boš dobila kamen, ker prijavljaš ubogega roparja in mu delaš težave, sama nazaj v glavo? Ali pa samo čakaš, da boš lahko naskočila policaja?[/quote]
Ojoj, kakšen nivo pisanja je pa to? In čisto brez repa in glave, človek bi rekel “krneki”. Zakaj moraš uporabljati take žaljivke, Janis? Svoje mnenje vendarle lahko napišeš tudi bolj kulturno.[/quote]
notejka, kaj se čudiš njenemu stilu pisanja? Jaz sem že zdavnaj ugotovila, da Janis nima vseh čistih v glavi ..
Aha, hvala za razlago. Neredno spremljam forum, in najbrž sem doslej prebrala le tisto, kar je objavila v fazi, ko ima “bolj čisto v glavi”. In se mi je kdaj kakšen njen odgovor čisto dopadel. Zato me je ta njen prispevek prav razžalostil. Če je tako, kot praviš, se odslej ne bom čudila in pisala replik na to temo.
Ojoj, kakšen nivo pisanja je pa to? In čisto brez repa in glave, človek bi rekel “krneki”. Zakaj moraš uporabljati take žaljivke, Janis? Svoje mnenje vendarle lahko napišeš tudi bolj kulturno.[/quote]
notejka, kaj se čudiš njenemu stilu pisanja? Jaz sem že zdavnaj ugotovila, da Janis nima vseh čistih v glavi ..[/quote]
Aha, hvala za razlago. Neredno spremljam forum, in najbrž sem doslej prebrala le tisto, kar je objavila v fazi, ko ima “bolj čisto v glavi”. In se mi je kdaj kakšen njen odgovor čisto dopadel. Zato me je ta njen prispevek prav razžalostil. Če je tako, kot praviš, se odslej ne bom čudila in pisala replik na to temo.
notejka, kaj se čudiš njenemu stilu pisanja? Jaz sem že zdavnaj ugotovila, da Janis nima vseh čistih v glavi ..[/quote][/quote]
Praviš, da je čisto možno, da se skregata in gresta narazen.
No, jaz se v tej fazi prav gotovo ne bi šla lažnega samohranilstva, ker potem, ko pride do razpada zveze ostaneš brez vsega, sama, z minimalno preživnino. Ti ne pripada nič, ker sta itak ločena.
Meni ni jasno, kako se lahko za nekaj na mesec prišparanega denarja, odpoveš socialni in pa pravni varnosti, ki ti jo omogoča zakon oz. izvenzakonska zveza.
Res je, da bolj kot ima partner večjo plačo in ženska nižjo, bolj se ‘splača’.
Mi imamo en tak primer v družini. Samo mi ni jasno, da ženski ni jasno, da bo ostala sama z dvema otrokoma, z minimalno preživnino na cesti (stanovanje je pisano nanj), če jo bo on v resnici zapustil ali pa, da sem mu kaj zgodi.
Malce je pa vseeno potrebno poskrbet zase in za otroke, da v primeru ločitve dobiš kar ti pripada, oz. toliko kot si vložil.
Pa še nekaj sem se spomnila: ob ločitvi je partner dolžan z neke vrste preživnino poskrbeti za svojega bivšega partnerja, če ta nima dohodkov ipd. – poznam primer – malo pred ločitvijo je mož dejansko propadel finančno in psihično zbolel – zanj je morala finančno poskrbeti zdaj bivša žena… Če se človek znajde v taki nezavidljivi situaciji je to nek socialen minimum.
Lažne samohranilke, naj vas bo sram.
In sram naj bo naš sistem in državo! Kako ima lahko ženska, ki ima 3 otroke z istim moškim status samohranilke? Je morda on le trikratni donator sperme???
Mi vrtca nisemo dobili. Zakaj? Ker so imele samohranilke prednost in so dobile dodatne točke! Pa me prav zanima koliko je od teh pravih samohranilk.
Sram vas bodi, ne goljufate le države, davek za vas plačujemo vsi in smo zaradi vas marsikje prikrajšani in dobesedno ogoljufani!
In potem se še hvalite na forumu in žalite nas, ki smo pošteni.
LP
Zunajzakonska skupnost je izenacena z zakonsko zvezo. Iz nje izhajajo enake pravice. Pravila, s katerimi so urejene posledice zakonske zveze, veljajo tudi za zunajzakonsko skupnost. Gre za pravno ureditev posebnega in skupnega premozenja, posebej udelezbe na skupnem premozenju in delitve tega premozenja. Skratka, vse te pravice, ki bi jih imela … Ne bos jih imela. Kaj, bos sla na sodice in rekla … Ze res, da on uradno ni zivel pri meni in sem uradno bila samohranilka, ampak v resnici nisem bila, ampak smo samo goljufali drzavo. Zdaj pa, ko sem ogoljufala drzavo, hocem pa se delez skupnega premozenja. Ce se res mislis raziti s svojim gospodom, on pa je bolj premozen od tebe, se bos na tak nacin oskodovala. In ce je on bolj pri denarju, ce ima vec od tebe, pa cuti, da ga mislis zapustiti … Lahko v to privoli prav zato, ker ve, da potem razen prezivnine za otroka ne bos mogla zahtevati nic.