lažna samohranilka
razmišljam, da bi se prijavila kot samohranilka z 2 otrokoma. Kje vse bi tako lahko ‘privarčevala?’
Kakšne pravice bi imel oče otrok (bi se prijavil nazaj k mami)?
Ali je slabost le ta, da ne more koristit bolniških, ali je še kaj drugega?
Ali -in kako to preverjajo? saj je čisto možno, da se tudi skregam do amena z mojim, in res spakira nazaj k svoji mamici…(ne vem, kako dolgo bova sploh še skupaj vozila, glede na razgovore z njim, ker je otročji, neresen itd…)
Pred nekaj meseci je v časniku Moje finance pisalo natančno o tem. Koliko se privarčuje. Ampak če preverjajo, hja tudi s tem bodo počasi morali pričeti, ker je tega vedno več in po tem mi, ki ne lažemo državi plačujemo več. Pri vrtcu npr. ne privarčuješ nič, ker morata oba starša oddati dohodninsko odločbo, razen če oče ob rojstvu otroka ni priznal otroka.
Privarčuješ lahko pri vrtcu, dobiš večji otroški dodatek. Tudi on lahko vzame bolniško če imaš otroka začasno prijaveljena na naslovu kjer stanuje on. Glede preverjanja pa mislim da je odvisno od kraja do kraja oz. če te kdo zašpeca. Druga stvar je pa da vkolikor se odločiš za to in uveljavljaš na podlagi lažnih podatkov te pravici si storila najmanj eno kaznivo dejanje Goljufije – kar si pa lahko pogledaš v kazenskem zakoniku.
Jaz poznam vec taksnih primerov. Sicer nikoli ne bi sla nikogar prijavit, ker nikomur ne zelim nic zalega, se mi pa ne zdi posteno. In dejansko gre za goljufijo. Ta denar, ki ga bos ti privarcevala, bo od nekod moral priti. Od vseh tistih, ki placujejo davke. Kako preverjajo, tega ne bi vedela. Dvomim pa, da se intenzivno ukvarjajo s tem. Ker vem za samohranilko, ki ima ta status od prvega otroka dalje, pa ce temu istemu moskemu rodila v nekaj letih ze stiri otroke. Stirje otroci v petih letih, pa kakor nista par? On z njimi nima nic in uradno placuje minimalno prezivnino. Pa saj menda na CSD niso nori, da jim ni jasno.
Nisem se odločila za lažno samohranilstvo in moje prijateljice, ki so se, se ponašajo s:
-cenejšim/ali zastonj vrtcem (kljub dejstvu, da je oče priznal otroka, oddajo samo svojo odločbo o dohodnini?!),
– večjo možnostjo za vpis otroka v vrtec (prednost otroka iz socialno ogrožene enostarševske družine),
-višjim otroškim dodatkom,
– denarno socialno pomočjo (kot iskalke zaposlitve nimajo nikogar, ki bi jih preživljal),
– večjo možnostjo za zaposlitev, ker spadajo v skupino težje zaposljivih oseb (dobile so delo preko javnih del, čeprav sem sama bolj kvalificirana),
– pa še kaj bi se našlo.
Da se razumemo, vse to je le na papirju, ker sicer gre večini mnogo bolje kot nam, ki smo pošteni.
Kje je potem enakopravnost otrok, če že ne njihovih staršev?
Kenga pod to se pa podipšem. Pri nas je tudi par samohranilk ampak samo na papirju.
Dobijo neprofitno stanovanje subvencioniran najemnino, vrtec zastojn vse inšitucije jim plačujejo poločnice CSD, Karitas pa tudi nako društvo za zaščitno žensk zlorabe v resnici jih pa partner redno servisira. Ti ste ki so pa resnično samohranilke pa potem na jebejo, ker mi v isti koš stavimo vse samohranilke.
Jaz bi vse tiste lažne tako kaznovala da bi se kadilo, da ne bi nikoli več pomislile na to.
Tudi jaz sem lažna samohranilka. V preteklih sedmih letih sem mojemu rodila tri otroke. Vrtca plačujem 50% in 40%, mala je še doma, ker sem še na porod.dopustu. Če bi bila z mojim prijavljena v skupnem gospodinjstvu, bi plačevala MANJ vrtca in dobivala VEČ otr.dodatka. Tako da ni vedno vse samo bolj ugodno. Bolj ugodno je le, če ima moški višjo plačo od ženske. Jaz imam pa 2,5kratnik povprečne plače, moj pa minimalca in zato je v takih primerih malo drugače. Za lažno samohranilstvo sva se odločila zaradi čisto nefinančnih razlogov.
če je to res bi jaz brez kančka slabe vesti žensko prijavila … saj nekako poskušam štekat pare, ki furajo lažno samohranilstvo, ker so res mogoče v finančni stiski … pri socialnem stanovanju se pa res vse neha no …
… meja dobrega okusa pa res nekje obstaja …[/quote]
Kok imate nekatere ene hudobije v sebi. Kokodakate in kokodakate, se bunite, potem pa nič ne naredite. Sam ste slabš kot pa vse druge, ki vedo za take zlorabe in so raje tiho.
Prepričana sem, da bi tiste, ki bi najbolj kamenjale take mamice, dobile marsikateri kamen nazaj, saj same niso tako čistunske, da bi lahko sodile drugim.
No, al pa čakate, da bi lahko naskočile njihove može, ki itak niso več njihovi.
Get real. Še dobro, da imajo ene tolk poguma, da si upajo to naredit.
Ob vseh neumnih stroških, kot so vladna letala, Role, maziljenje predsednika, …, so ti stroški zanemarljivi.
Nedvomno se veliko vec denarja zmece za letala, Kosovo, Afganistane in podobne neumnosti. Jaz bi ves ta denar namenila za otroke, druzine. Vendar temu ni tako. Denar za to je omejen. In bi bilo posteno, da bi ga dobili tisti, ki ga resnicno potrebujejo – v tem primeru resnicne samohranilke.
če je to res bi jaz brez kančka slabe vesti žensko prijavila … saj nekako poskušam štekat pare, ki furajo lažno samohranilstvo, ker so res mogoče v finančni stiski … pri socialnem stanovanju se pa res vse neha no …
… meja dobrega okusa pa res nekje obstaja …[/quote]
Kok imate nekatere ene hudobije v sebi. Kokodakate in kokodakate, se bunite, potem pa nič ne naredite. Sam ste slabš kot pa vse druge, ki vedo za take zlorabe in so raje tiho.
Prepričana sem, da bi tiste, ki bi najbolj kamenjale take mamice, dobile marsikateri kamen nazaj, saj same niso tako čistunske, da bi lahko sodile drugim.
No, al pa čakate, da bi lahko naskočile njihove može, ki itak niso več njihovi.
Get real. Še dobro, da imajo ene tolk poguma, da si upajo to naredit.
Ob vseh neumnih stroških, kot so vladna letala, Role, maziljenje predsednika, …, so ti stroški zanemarljivi.[/quote]
si sploh prebrala kar komentiraš??
je razlika med lažnim samohranilstvom za prišparanih nekaj €, ali pa dobljenim stanovanjem (ki ga sploh ne uporabljaš) zaradi lažnega samohranilstva … sicer pa beri kaj piše acjom …