Lažji drugi porod – koliko vas je takšnih?
Jah, saj veste – klasično: deset dni pred drugim PDP me je pač zvilo. Kljub temu da bo tole drugi porod. Zato vas VSE sprašujem: koliko vas je drugič LAŽJE, predvsem pa HITREJE rodilo. Jaz sem se prvič res namatrala in me je zdaj ful strah. Pa se kar ne morem prepričati, da bo lažje.
Hvala in lep prvi dan septembra!
Lea
drugič veliko lažje kot prvič !!!!
prvič: plodovnica stekla zjutraj, ves dan z umetnimi popadki na mizi privezana, rodila zvečer-komaj……..
drugič: naravni popadki (1000x manj boleči kot umetni) ponoči, zjutraj rodila v 1 uri.
Vso srečo ti želim in enega zdravega otročka.
Drži se in kar brez strahu-vse bo hitro mimo, LP
tudi moj prvi porod je bil katastrofa .. 6 let nazaj .. kar nisem verjela da bo drugi kaj lažji 🙂 … no … pa je bil … hitrejši in lepši 🙂 … sicer sem med tahudimi popadki trojno vidla in mi je bilo skor žal da nisem vzela EA :))) ampak … že takoj po porodu sem vedla da je izkušnja enkratna, lepa , neponovljiva 🙂
miško je bil lažji in manjši od prvega … glavica pa ista.
ne se bat … sodeluj s svojim telesom pa bo OK 🙂
v prvo mi je odtekla voda in od tega trenutka do poroda je minilo točno 16 ur… še vakum je bil.
v drugo so mi porod sprožili in od svečke do poroda je minilo 13 ur (hudo je bilo samo zadnji 2 uri)
B.
HVALA, HVALA, HVALA!!!
Se že lažje in bolje počutim. Strah me pa je kot še za nobeno stvar. Prvič sem rojevala kot da ne bo nikoli konec; umetni popadki pa 8 ur na eno minuto, pa se dete ni in ni hotelo roditi; na koncu pa popolnoma brez moči, v nezavesti, utrujena za znoret,… Bog se me usmili ali pa kdorkoli drug, samo da bi bilo čimprej konec vsega. Sreča da pol pozabiš:)))
Jaz mislim, da je malo odvisno tudi od let, ki so pretekla med prvim in drugim porodom.
Pri meni je bila razlika dve leti in semv drugič res rodila lažje.
Dvomim pa, da je pri razliki npr. 6 let enako drugi porod lažji. Takrat se že vse temeljito vrne v normalno stanje…
Prijateljica je rodila trikrat, med prvim in drugim sta bili slabi dve leti razlike in je bilo drugič lažje. Tretjič pe je bilo težje in tri leta po drugem porodu. Ginekolog ji je rekel, da se je pač že vse vrnilo v prvotno stanje.
prvikrat hudo – 25 ur popadkov, težak kompliciran porod z veliko raztrganin, otrok napil plodovnice, umazana voda
drugič doma popadki blagi, brez problema premagani z hojo in dihanjem prb. 2 uri, nato pot v bolnico in rojstvo v 15 minutah. Res pa je, da so bile zadnjih 15 minut v bolnici zelo intenzivnih, bolečina ob pritisku otroka dosti hujša kot prvič, vendar takoj mimo