Najdi forum

Vprašanje…

moj fant rad laže. ne vem, kako naj drugače povem… in ker laže vsem okoli sebe, sem prepričana, da tudi menil. ne gre za neke velike zadeve, ampak malenkosti iz vsakdana.
zdaj na primer je šel danes zjutraj z nekim kolegom na primorsko, ker ima oni tip tam baje neki biznis… ok, recimo, da ga res ima. in rekel mi je da se vrne jutri dopoldan! in kaj mi reče malo prej po tel…. da pride komaj v petek. in ker ga poznam, vem da se je zlagal, sigurno je vedel že prej, da pride komaj v petek!! ne prenesem, da mi laže z izgovorom, ker mu drugače težim…. pa nikoli ne težim brezveze!

???

Poznam primere ko so kot otroci doma mogli lagat ker so jim starši za vsako malenkost težili. In pozneje kot odrasle osebe tudi. Tako nekako, namesto da bi ti povedal da gre za par dni ti re reku samo do jutri in že imel v planu kaj si bo izmislu za naprej. V podzavesti se boji tvoje reakcije. Prepričaj ga da ti lahko vse pove brez bojazni. To je sicer težko ker ima vzorec od otroštva. A sčasoma bo.

kdo ima vzorec iz otroštva? nisem čisto razumela…

verjamem, ampak že to ni fer, da je sploh šel… bila je situacija, ko sem misla, da zaradi službe ne bova mogla it skupaj, čeprav imava že rezervirano in zdaj greva, pa je kr šel…. jaz v badu, ker sem misla, da zame odpade, on pa gre lepo…. in to z nekim bednim kolegom, ko nonstop samo gnjavi, ker je pač brez babe…. in se zaradi njega kregava.
njemu se pač zdi normalno, da on gre s komerkoli in jaz bi morala vedno biti tiho…
je pa res, da imajo tudi doma hladne in bedne odnose….

nikoli ne težim brez veze? Mogoče pa je težiti vedno brezveze. Samo poglej posledice tega, da mu vedno težiš. Oprosti, ne mislim, da si ti kriva, da laže, laže on, a vzrok je v tvojem teženju. Lepo ga pričakaj, ne bodi zamerljiva in če zmoreš, se o teh lažeh mirno pogovori, ko se vrne (pa ne, še preden se bo sezul, saj ti bo še pobegnil)

Skitnica je mislila, da ima on vzorec iz otroštva, ker se je verjetno navadil laganja kot otrok, ker je imel tečne starše in si je na tak način olajšal življenje. Se strinjam z njo, zelo možno je.

Sej ni čisto tako, to niti ni glavna težava, če se zlaže, sej včasih res težim…

Zgodba je takšna… včeraj je šel na morje za dva dni z nekim ušivim hinavskim kolegom (oni ima neki biznis tam in je pač šel z njim), ki je po njegovih besedah mene hotel “nategnit”, ko sva s fantom pred več kot letom dni imela težave in bila nekaj časa narazen… In problem je samo ta, da je šel z njim!!! Ko je lani bil en teden s kolegi, ki so normalni, se sploh nisva kregala. Zdaj ko je pa s tem hinavcem, pa mi vre!!! In še pred njim je oni priznal, kaj je hotel od mene takrat, da me je hotel izkoristit, ampak mu pač ni uspelo….
Mislim, da oni hinavec prav uživa, da se midva kregava, hoče naju spravit narazen, ker sam nima babe in je zaradi tega obupan itd. Ampak moj fant tega ne vidi!!!!! Kako da je tako slep človek??? Pa mu je sam priznal, pa se na mene dere, zakaj mu težim po tel., če sem normalna…??

Splo več ne bom poklicala, naj sam pokliče…. ampak kako je lahko kolega z nekom, ki me je hotel nategnit in izkoristit, ker sva midva imela krizo…????

Zato, ker o tebi ne razmišlja kot o osebi s čustvi, ker te ne spoštuje, niti te ne vidi kot osebo. Zato, ker je v bistvu nedozorel človek, ki ni primeren za resno vezo. Ker mu paše okorg žurat s samskimi kolegi, ker potrebuje tisti občutek, kako je fajn bit prost kot ptiček na veji in se bedasto obnašat. Ker mu je bolj pomembna priložnost, izkusiti ta občutek, kot pa mu je pomembno, kake sorte tip je tale, s katerim ga ima priliko srat okoli. Saj to ni njegov prijatelj, le prilika za bežat iz odraslega življenja je.

Zakaj si se ti punca zapletla s tem tvojim tipom? Zakaj vztrajaš v tem? Mislim, da je to pravo vprašanje zate.

Ker ga nisem poznala prej in ker se prej kaj takega ni zgodilo. Imaš pa prav oz. čisto res je to. Že sam mi je rekel, da je to njegov kolega, ne prijatelj.
Sem pa danes njegovo mamo klicala, ker sem jo enostavno morala vprašati, če je njej kaj povedal o vsem skupaj, če je kaj narobe itd….. namreč še nekaj sem pozabila povedati: on je hotel tega honavca vzet z nama na morje, greva pa v pon. (upam,da greva skupaj…) in me je vprašal, če bi se strinjala s tem, pa še dva ali tri dni prej bi morala iti domov, ker ima oni debil neko delo čez vikend. Seveda sem bila proti in se razkurila, ker me je sploh vprašal. Potem pa sem mu še povedala….
Se opravičujem grdim izrazom, ampak drugače ne morem imenovati onega osebka…

Sedaj čakam, da pride jutri domov in mu vse lepo razložim…. On je namreč prepričan, dajaz težim, ker je pač šel in sem brezveze ljubosumna… pa ni to razlog!!! je lani bil en teden s kolegi, ampak so bili vredu ljudje, ki me spoštujejo…. moti me, da je tokrat v družbi takega osla pokvarjenega! in da se mu fučka, da je ta idiot hotel “nategnit”(kot je sam rekel temu), ko sva bila v krizi.

kaj naj si mislim???? mama mi je rekla, da je celo možno, da sta se zmenila, da me je probal, če bi šla z njim…. ker drugače bi ga moralo to šokirati!!! pa ga ni….in sta še zdaj na morju skupaj in se fajn imata…

aja, pa da ne bo kdo mislil, da sva kakšna smrkavca. jaz imam 22 let on pa bo kmalu star 28. in razmišljam 100krat bolj zrelo!!

Morda misliš, da razmišljaš bolj zrelo, a dejstvo je, da se imata onadva oba fajn, ti se pa sekiraš. Torej razmišljaj, kako si boš še ti naredila življenje veselo.

tud jaz sem mela tipa s kretenskimi kolegi, ki sploh niso bli fer do njega in so ga izkoriščali, on tega ni spregledal in se jim je pustil. ni se nikoli potegnil zase v družbi, kaj šele zame. pa ves čas so ga žalili in poniževali (morala bi to doživeti, da bi verjela) in bili so hinavci, vsi po vrsti… zato je ta tip seveda bivši, ker mi je blo vsega dovolj, njega in njegovih kolegov,…naj bodo skupaj in se imajo lepo. ko pa sva se razšla, ni imel nikogar, s komer bi se lahko pogovoril itd. skratka. predobra si zanj, on je pa labilna osebnost…

Človek, ki laže ne spoštuje niti sebe, še manj druge. Iz majhne laži zraste velika. Mene laž žali. pa tebe?

New Report

Close