latex ležišča
Starši, ki veliko veste in v tej rubriki poveste, “kot se šika”, po pravici in brez zadržkov. Kakšne izkušnje imate z latex ležiščem? Razmišljam o menjavi jogija, pa se v poplavi reklam in ponudb ne morem odločiti za eno dobro varianto, ker nobene ne poznam dobro. Mi lahko pomagate s svojimi izkušnjami? Hvala in lepo se imejte!
Živjo Maja!
Glege lateks ležišč ti povem svoje mnenje, da se meni osebno zdijo premehka. Ker pa nisva želela imeti jogijev z vzmetmi, sva se odločila za varianto lateks-kokos od Mebla, mislim, da se jogi imenuje aktual bio. Gre za jogi, sestavljen iz petih plasti in sicer lateks-kokos-lateks-kokos-lateks. Ležišče je srednje trdo in po kakšnih dveh tednih, kolikor je trajalo, da sva se ga navadila, spiva super. Moraš pa imeti spodaj latofleks vložek iz letvic, da vzmetnica diha in na tem vložku lahko še dodatno nastaviš trdoto.
Drugače lahko sprobaš lateks ležišča tudi npr. v City Parku (mislim, da je podjetje Dollar iz Domžal), vendar ti tista minuta ne bo povedala nič o tvojem kasnejšem spanju. Ležišča so različna, lahko si zbereš število con (od 1 do 7), tam, kjer je večja teža je trša plast. Glede na višino in težo ti potem predlagajo mehko, srednje trdo ali trdo ležišče. Meni je razpredelnica pokazala mehko, a kaj ko sem se še pri trdi varianti kar pogreznila tako, da sva se na koncu odločila za Meblo.
Kar pa se tiče lateks ležišč, ki jih ponujajo po TV, pa se mi zdi njihova kvaliteta nekam dvomljiva saj je cena glede na reklame, ki so vsak dan in to precej dolge (pa še Lorela mi gre na živce) malo prepoceni, kljub pohvalam strank.
Lep pozdrav, jb
Midva imava latex jogi (kupljen v Nina nana v BTC). Moj dragi je nad jogijem strašno navdušen, jaz malo manj. Prej sva spala na Meblovih Medico jogijih, ki so precej trdi. Takrat sem spala super. Za zamenjavo sva se odločila v moji visoki nosečnosti. Celo nosečnost sem imela težave z bolečinami v križu. Morda sem zato potrebovala nekaj časa, da sem se privadila.
Latex je mehkejši, občutek je drugačen. Kot bi ležal na peni. Tudi precej tanjši je in bolj topel (predvsem poleti to čutiš). Ni prav poceni (pred dvema letoma sva plačala 80.000 SIT za jogi velikosti 140×200).
Lepa stvar pa je, da ne čutim, kako se dragi vrti po postelji in obratno. Prej sva spala na ločenih jogijih, pokrita z ločenima odejama, sedaj spiva na francoskem pod isto odejo. Mnoooogo bolje.
Upam, da te nisem odvrnila od nakupa. Pa dober spanec, Nataša
P.S. Sorodniki so po latexe skučili v IKEO. Bilo je precej ceneje kot pri nas in so zelo zadovoljni.
Vse življenje sem spala na zelo trdih podlagah in to zelo dobro. Potem pa sem poskusila latex in nisem mogla verjeti, da je takšna razlika! V pozitivo! Midva imava vsak svoj jogi in je vsak različen, pač glede na najino težo – kupila sva take kot so nam svetovali v trgovini (tako mehke oz. trde). Imava jih kakšnih 7 ali 8 let, še vedno so takšni kot prvo leto in ko bodo ti za odpad, ne bo nobene dileme. Kasneje so jih kupili še straši in moj oče, ki je težek hrbteničar, od takrat spi brez težav. Res ti jih toplo priporočam, samo pazi pri izbiri firme, ker je moja kolegica vzele neke takrat zelo razvpite firme in so bili po nekaj mesecih popolnoma vbočeni in “pomečkani”. DOBRO SPANJE!
Tudi mi smo kupili jogije iz Latexa v trgovini Nina nana v BTC-ju. Jih izdelajo po meri, pa tudi izbereš si (od zelo mehkega, srednjega, trdega – čeprav slednjega ne priporočajo). Jaz sem (ker sem bila navajena na trdo) vzela bolj trdo varianto, vendar pa je bila pretrda, tako da so mi jo zamenjali z mehkejšo in od takrat res dobro spim. Je pa tudi nekaj: za latex jogi moraš imeti posebno podlago (pri navadnih je na postelji lesena deska, tu pa morajo biti deščici v razmakih, ker mora latex dihati, drugače lahko splesni!)