Najdi forum

lateks/pralna zidna barva

odločila sem se, da v novem stanovanju v kuhinji nad pultom ne bom imela ploščic, stekla ali inoxa ampak bi rada steno prebarvala z živo barvo. razmišljala sem o pralni barvi (imenuje se tudi lateks barva, ki se običajno uporablja v javnih prostorih, hodnikih…), vendar me skrbi njena obstojnost na redno čiščenje, na vlago, povišano temperaturo (bližina pomivalnega korita, štedilnika).

zanima me ali ima kdo izkušnje s tem? na kaj bi bilo potrebno paziti (predpriprava barvalne površine?) in kakšno barvo (proizvajalec) mi priporočate.

najlepša hvala za vsakršno informacijo.

priporocam pralne barve Sigma; proizvajalec wemix, vsaj polmat ali pa svetlece. pravijo, da so te najboljse za ta namen. meni so jih priporocili ljudje, ki jih ze dve leti uporabljajo v kuhinji in so zelo zadovoljni, jaz pa sem tudi prebarvala kuhinjski zid s to barvo, vendar pa kuhinjo sele montiramo :), tako da lastnih izkusenj se nimam.

paziti: zid je potrebno cimbolj zravnati, pa premazati z emulzijo pred barvanjem. mi smo na koncu nanesli stiri do pet premazov barve, ker je zelo ziva barva in bi se drugace poznale lise. zdaj imamo polmat, pa mi je kar malo zal, da se nismo odlocili za svetleco.

Spela, kje se ta barva in emulzija dobita, proooosim ???

wemix prodajalna je v crnucah http://www.wemix-int.si

so pa zelo fajn in takoj zamesajo odtenke, ni treba nazaj hodit 🙂

Hvala!

Super, Špela! Najlepša hvala! Pa še ne mojem koncu je trgovina.
Hvala še enkrat!
Pozdrav.

New Report

Close