Lasulje
Pozdravljeni
Po kemoterapiji so mi po 14-tih dnevih začeli odpadati lasje . V Ljubljani sem si nabavila lasuljo, ki pa jo zelo težko oblikujem , dobila sem jo na recept iz OI in zato je najbrž slabše kvalitete, saj zgleda na meni kakor kakšna čelada.
Prosim , če ima katera sotrpinka kaj izkušenj s tem artiklom in mi pomaga prebroditi težave, ki se bodo najbrž vlekle čez poletje in še čez.
Andra
Živijo!
Meni so se med kemoterapijo lasje zelo razredčili, sicer mi niso popolnoma izpadli, a vseeno taka nisem bila za med ljudi.Tudi jaz sem si nabavila lasuljo, poleg recepta sem doplačala še 30.000 SIT in dobila zelo kvalitetno lasuljo. ( v Ljubljani na Trubarjevi )Čeprav sem jo zelo malo nosila, ker se nikakor nisem navadila, je bila ljudem všeč.
Poskusi z modnimi rutkami, dobiš jih npr. v BTC – ju in še kje.Kupila sem si pet komadov rutk in jih nosila več kot pol leta, dokler mi niso zrasli lasje.
Veliko sreče in lep pozdrav!
Andra, jaz sem bila kar nekaj poletij brez las . Najbolje sem se počutila kar s prikupno čepico s šiltom – spodaj pa sem si zavezalo črno obglavno rutko – takšne danes nosi mladina in so moderne-dobiš jih na štantih na čopovi v Ljubljani. Malo sem prilagodila stil oblačenja in sem bila kar “coolska” – tko je rekla moja hči. MOram priznat da mi je bilo najmanj vroče s čepico, lasuljo sem nosila le za k zdravniku, pa še tja sem šla večkrat s čepico.
Draga Urška
Najlepša hvala za nasvet . Ker nisem iz Ljubljane sem si s pomočjo interneta iskala pomoč. Mrežo je rapredel tudi sin, ki študira v Ljubljani in sva po včerajšni drugi kemoterapiji najprej šla pogledat kar v frizerski salon v KC. Frizerke so me izredno lepo sprejela in pomagale poiskati boljšo lasuljo, kot je bila tista , s katero sem prišla v frizernico, saj na videz ni bila slaba , tako do niso niti vedele , da jo imam na glavi.Toda izdelava je bil groba , vsa sem bila obtiščana . Torej v Ljubljani imate res prijazne frizerke- pobrila mi je glavo in mi lepo oblikovala frizuro z novo lasuljo – cena je bila 28 000 sit in lutka 1300 sit. Notranja izdelava je res zelo kvalitetna.
Ko sem šla ven sem imela -veter v laseh.
Rada pa bi še nekaj vprašala, ali so ti odpadli tudi obrvi in trpalnice.
Zanimivo je, da opadejo delno tudi sramne dlake medtem ko dlačice po rokah in nogah ter pod podpazduho so po prvi kemoterapiji še na svojem mestu.
No, saj po izkušnjah drugih bolnic in po raznih literaturi je znano , da lasje ponovno zrastejo – na tem delamo – da bi se le zdravje povrnilo.
Lep pozdrav
Andra
Urška je pisal/pisala:
>
> Živijo!
> Meni so se med kemoterapijo lasje zelo razredčili, sicer mi
> niso popolnoma izpadli, a vseeno taka nisem bila za med
> ljudi.Tudi jaz sem si nabavila lasuljo, poleg recepta sem
> doplačala še 30.000 SIT in dobila zelo kvalitetno lasuljo. (
> v Ljubljani na Trubarjevi )Čeprav sem jo zelo malo nosila,
> ker se nikakor nisem navadila, je bila ljudem všeč.
> Poskusi z modnimi rutkami, dobiš jih npr. v BTC – ju in še
> kje.Kupila sem si pet komadov rutk in jih nosila več kot pol
> leta, dokler mi niso zrasli lasje.
> Veliko sreče in lep pozdrav!
Če ti bodo odpadle tudi druge dlake po telesu je odvisno od tega kako močno kemoterapijo dobivaš, jaz sem jih prejela kar precej ciklusov in po nekaterih so odpadle po nekaterih pa ne. Obrvi si lahko začrtaš, malo si poudariš oči – se namažeš. Sploh se malo bolj posveti svojemu videzu – kozmetika dela čudeže in ljudje sploh ne bodo opazili da je stabo kaj narobe oz. da si na kemoterapiji.
Ena pozitivna – nog se mi ni bilo treba depilirat .
Nekako 3-4 tedne po zadnji kemoterapiji pa začno že poganjati novi lasje in tudi ostale dlake , moji so bili čisto skravžlani (sedaj žal niso več).
Draga Andra!
Na srečo nisem izgubila ne obrvi in ne trepalnic.Ostale dlake po telesu pa so mi mogoče za malenkost rastle počasneje.Izpadanje las je bila zame težka preizkušnja in kar nekaj časa sem potrebovala, da sem izpadanje las pač sprejela.
Želim ti veliko sreče, lasje pa bodo seveda zrasli nazaj.
Lep pozdrav