Lastnosti in učinkovine rooibosa
Givana, sem res mislila, da se čudežna zadeva nanaša na pitje čaja. :))) Prebrala pa še vedno nisem vseh postov (po moje jih ne bom). Zelo ti zavidam tvojo voljo, da že v času dojenja hodiš na lavfarijo. Sama vem, da ko sem hodila redno teči (vsak drugi dan), sem imela nasploh boljšo kožo, prekrvavitev itd. Se namreč dokaj hitro začnem potiti (le v savni ne), pa v obraz sem kot kuhan rak. Če pa poleg tega poješ še dovolj vode, je sploh zdravo.
No, seveda imam doma 4 rooibosove čaje. 🙂 Tudi čokolada-smetana, na katerega sem pozabila. Vendar pa pojma nisem imela, da je na Kersnikovi tudi čajnica. Lahko poveš, kje točneje? Cimet me namreč vleče. Od črnih čajev je v moji domači zalogi najbolj konstanten najbolj cimetov. Je pa pred časom moja priajteljica prebrala, da delajo teste, da bi dokazali, cimet sploh tako zdrav, kot so trdili. Ampak jaz ga še vedno obožujem. Pa ne zato, ker je menda afrodiziak. :)))
J*, jaz verjamem, da nima umetnih arom. Sicer kupujem v čajnici v stari Ljubljani, ampak mislim, da na Kerskinovi ne morejo imeti čajev iz ne vem kako drugačnih virov.
Ajda, saj otrok, če ga že v začetku ne navadiš na pretirano sladke zadeve, ima vodo in nesladkane čaje čisto rad. Meni se zdi čisto logično, da pije ta čaj. Vesela bodi, da ni drugače. 🙂 Si jo dobro vzgojila. No ja, oziroma jo dobro vzgajaš.
Roman, recept: našpricaj v čaj še malo WD40. 🙂
čaj dobite tudi v: