jap! to je bil stranski efekt hujšanja. ker je telo pod stresom (zarad večjega št. izgubljenih kg – v verjetno prekratkem času). kaj lahko narediš? jst sm jedla vitamine (svega i svašta – tut pivski kvas in fidival – te so prou za lase – dobiš v lekarni), prala lase z šamponi proti izpadanju, pa ni nič pomagalo. zdravnica je rekla, naj takoj neham hujšat in čakam kdaj se bo nehalo :). lahko traja 2 meseca, lahko pol leta… odvisno od človeka.
jst sm zato nehala hujšat, pridno jedla vitamine itd. in izpadanje las se mi je ustavilo čez … hmm kake 3 do 4 mesece (kar je zame ful dolgo). zdej mam pa pol las manj kot sem jih mela :/ (hvalabogu mam goste in se ne opazi zdej, da bi jih blo premalo).
Ni rečeno, da je od hujšanja. Meni se nekako na štiri leta ponavlja tole izpadanje., pa ne od hujšanja. Pred vema letoma sem bila celo pri dermatologinji, dobila sem, nek losijon, ne vem več kako se mu reče, po določenem času je izpadanje prenehalo, zrasli pa so novi lasje, tako, da jih nič ne manjka:)).
Pa tudi domače maske za lase sem si delala, jajce, med, kvas, nekaj kapljic olivnega olja, konjak,(če sem ga imela) zmešala in dala na lase, čez 20min. oz pol ure pa oprala, mislim da imam od takrat lase še lepše kot sem jih imela, bolj močne, ne vem …boljše.
Če si se v času hujšanja zdravo prehranjevala, sigurno ni hujšanje razlog, ampak tak čas, meni so rekli, da vsaka žival dlako menja.))).
Povprašaj v lekarni ali pa stopi do dermatologinje, bog ne daj, da bi sedaj začela jesti in nabirati kile.
Lahko noč
Masko sem si zmešala in dala na lase sproti, dvakrat tedensko.
Pri fitovalu pa bodi pazljiva, jaz si kapsule nisem upala jemati, pa sem jih imela (dobila sem jih iz Krke), zato ker mi je kolegica rekla, da so ji po njih začeli rasti lasje in dlake po telesu. Jaz jih potem nisem upala uporabljati, šampon pa sem.
Ti pa sama odloči!
Pozdrav!
Jaz ti pa svetujem, da ne jemlješ kar vsega povprek, ampak se držiš ene zadeve in pri tej vztrajaš. Nemogoče je, da bi se rezultati pokazali takoj, realno pa je pričakovati rezultate nekje po 6 do 8 tednih. Jaz sem včasih jemala tablete pivskega kvasa, potem sem naslednjih Fidival, potem pa spet pivske tablete. Z obojim sem bila zadovoljna, mi je bil pa kvas bolj všeč, ker je bolj naraven.
Večina teh zadev, ki so jih naštele punce, vsebujejo tako ali drugačno (a zelo podobno) kombinacijo vitaminov B kompleksa.
Predoziranje B vitamina pa kljub temu, da je vitamin topen v vodi in se hitro izpira iz telesa, ni tako nedolžna zadeva, kot se zdi.
Konec koncev nekateri vitamini B kompleksa sodelujejo pri nastajanju in delovanju hormonov.
Poleg tega B kompleks v prevelikih zaužitih količinah pospešuje/povečuje tek (česar si pa tu na tem forumu ne želimo ravno :))
V glavnem, hotela sem povedati, da je zmernost potrebna povsod, tako pri hrani, športu, kot pri vitaminskih dodatkih. Pretiravanje je ponavadi vedno škodilo.
miskaa, jaz sem uporabljala fitoval šampon in losion, natural wealth abc vitamine (vsi vitamini) in fidival tablete (te so za lase). pred tem namesto tega pivski kvas… sem tut vprašala farmacevtko, če lahko jemljem obe dve stvari skupaj (če ne bo šlo za predoziranje :)), pa je rekla da komot. je pa pohvalila tut natural wealth tablete za lase.
men se je to z izpadanjem zgodilo že 2 leti nazaj – prav tako, ker sem shujšala nekaj kilogramov v kratkem času. sem bila sedaj pri zdravnici in je rekla, da je to normalno, ker je za telo velik stres, če shujšaš bolj na hitro in se tako brani. in rabimo tudi različno dolgo časa, da telo pride k sebi. jaz sem tokrat rabila kar nekaj dlje, da se je stanje umirilo, kot pred 2 leti…
boš pa s tem kar planiraš naredila največ kar lahko. aja pa seveda – pazi pri prehrani. ne pretiravaj s dietami in jej kar telo potrebuje. jaz že od aprila jem normalno – pa se nisem zredila – če te to kaj potolaži :)). se mi je pa izpadanje las ustavilo.