Najdi forum

Lasje

-Mi lahko poveste kaj vec o transplantaciji las ( kaksni so pogoji za to, kje se opravlja, kaksni so stroski,…) ?
-Zadnji dve leti me v dolocenem obdobju mocno srbi lasisce . To obdobje je vedno enako – traja od oktobra pa do aprila , drugace pa imam mastne lase kateri so izpostavljeni izpadanju. Ali mi lahko priporocate kaksen dolocen sampon ali pa kaksno drugo sredstvo za odpravo te tezave?

Lep pozdrav in hvala za odgovor

Spoštovani!

Na prvo vpršanje žal ne vem odgovora, zato se pozanimajte pri plastičnem kirurgu.

Na srbenje lasišča lahko vplivajo zunanji dejavniki, kot je pokrivalo, onesnažen zrak, klimatske spremembe med toplim zrakom v zaprtih prostorih in mrzlim zrakom zunaj, prepogosto umivanje las s šampaoni ipd. Posebnega pomena pa so notranji – hormoni, napetost, stres in masaža lasišča (tudi pogosto pranje). Če je stanje nevzdržno, oziroma se vam polega mastnih las pojavlja tudi prhljaj, se izplača poizkusiti zdravila v obliki gelov ali tekočine, ki učinkujejo zlasti proti prhljaju. Pogovorite se z vašim zdravnikom, ki vas bo tudi pregledal in ocenil stanje. Najoblj učinkovit nemedicinski ukrep pa je trajna, kajti tovrstni preparati izdatno izsušijo lasišče.

Lep pozdrav!

Janko

New Report

Close