Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Lasišče

Lasišče

Lepo pozdravljeni
Imam eno strašansko nadlogo. Moje lasišče me zelo srbi in enkrat mi je zdravnik rekel da je to seboreja dermatitis. Imela sem različne šampone in Diprosalic, vendar se stanje ne izboljša. Šla sem na preglede lasišča v lekarno, kjer so mi dali njihove šampone in še vedno nič bolje. Potem sem si kupila od kozmetike **** šampon prav za to nadlogo, vendar meni se stanje na lasišču ne popravi. Vse skupaj izgleda kot neka luskavica. Lasišče me zelo srbi in stran lahko odtrgam cele kose. Spodaj se pojavi rdeča koža, včasih se spraskam tudi do krvi. Resnično ne vem več, s čim naj si pomagam. Ko umijem lasišče, se mi zdi, da mi bo vso kožo skupaj potegnilo. Tam, kjer imam največ teh oblog, mi tudi manj rastejo lasje. Vse skupaj ni videti lepo, predvsem pa je nadležno.
Kaj svetujete, s čim bi še lahko poizkusila odpraviti to stanje in ga omiliti.
Prijazen pozdrav
Mojca

Spoštovana Mojca,

mislim , da je čas , da se oglasite pri dermatolgu, ki vam bo predpisal ustrezna keratolilitična (ki luščjio oz. odstranijo obloge) ter protivnetna sredstva.
Pri vas gre za močneje izražen seboroični dermatitis , ki ga je potrebno zdraviti.
Za seboroičnim dermatitisom trpi od 2-5 % odraslih, pogosteje moški.
Pomemben vpliv na poslabšanja imajo hormonske spremembe , pa tudi stresne situacije , ki vplivajop tako preko imunskega kot vegetatitvnega ali avtonomnega živčevja.

Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Hvala za odgovor
Mi lahko posredujete ime kakega dermatologa. Jaz sem namreč iz Jesenic, pred kratkim sem se preselila na štajersko. Tukaj zdravnikov ne poznam. Kje mislite, da bi bilo najbolje, da se oglasim na posvetu in kaj naj mi predpišejo za zdravljenje
Prijazen pozdrav
Mojca

Spoštovani,

svetujem vam pregled ali na dermatološkem oddelku SB Celje oz. Maribor.
Kolegi , ki delajo na oddelkih , vam bodo zagotovo dobro svetovali in zdravili.
Pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close