Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija lasišče

lasišče

Spoštovani!

Vrsto let imam težave s kožo na glavi (lasiščem). Zdravila se še nisem.
Na koži so rdeča srbeča mesta, po praskanju se koža lušči v obliki belih lusk velikosti tudi za pol nohta. Najslabše je ob robu lasišča, včasih se širi po čelu navzdol, med obrvmi in v obrveh. Večkrat je rdeča in srbeča tudi koža v okolici nosu.
Srbenje je zelo neprijetno in ga vedno težje prenašam. Včasih sem uporabljala za lajšanje težav Synalar gel, ki je pomagal, vendar so se problemi ponovili. Vem tudi, da redna uporaba kortikoidnih zdravil ni priporočljiva.
Zadnja leta opažam tudi, da mi precej izpadajo lasje (stara sem 50 let), v zadnjem času so se mi tudi zelo razredčile obrvi.
Ali je izpadanje las in obrvi povezano z boleznijo lasišča ali je vzrok hormonski (mena)?
Prosim vas za nasvet, za kar se vam najlepše zahvaljujem!

Anja

Spoštovana Anja!

Luščenje lasišča in posledični prhljaj lahko povzročijo različne bolezni, ki med seboj nimajo veliko skupnega. Posledično lahko pride tudi do izpadanja las, čeprav se to pogosto pojavi povsem neodvisno od prhljaja. Menim, da bi bilo najbolje, če se zglasite pri dermatologu (lahko tudi pri nas v Dermadentu – http://www.dermadent.si), ki bo ugotovil, za kakšno vrsto žarišč in izpadanja las gre ter vam svetoval ustrezno zdravljenje.

New Report

Close