lasersko pomlajevanje nožnice
Pozdravljeni !
Nedavno sem v časopisu zasledila, da so v ginekološki kliniki v Lj možne terapije nožnice z laserjem. Imela sem tri porode in temu primerno je tudi stanje nožnice. Včasih se zgodi, da mi pri kihanju, ob rahlem tiščanju na vodo, uide par kapljic, pri spolnih odnosih pa so občutki precej manj intenzivni kot nekdaj.
Zato me zanima zgoraj omenjen poseg, ki menda traja eno uro. Ali je dovolj le ena terapija ali je potrebnih več? Ima mogoče kakšen stranski učinek kot npr. labioplastika pri kateri lahko pride do poškodb živcev – zmanjšane občutljivosti . Je poseg samoplačniški ali rabiš napotnico? Kaj pa bolečine?
Hvala že vnaprej za odgovor in lep pozdrav !
Spoštovani,
za zdaj mislim, da je naprava na GK le na preskušnji in niti nisem prepričan, da je še vedno tam. Tudi o podrobnostih njenih učinkov še ne vem kaj dosti. Skoraj zagotovo pa to ne bo ustrezna terapija za nehoteno uhajanje urina, ker to nima z raztegnjenostjo nožnice po porodih nobene zveze. Pri uhajanju urina gre za problem spremenjenega kota med sečnim mehurjem in sečnico ter obsečničnega tkiva, ki skupaj z omenjenimi spremembami v položaju mehurja in sečnice onemogoča popolno tesnjenje ob povečanem tlaku v trebuhu. To je mogoče popraviti z operacijo, a ne s tako imenovanim “laserskim pomlajevanjem nožnice”. Operacija ob zelo blagi inkontinenci tudi ni potrebna.
kot rečeno, je metoda pri nas še v fazi uvajanja in ne vem, kdaj se ga dela, kdo s tem upravlja in kdo so izbranke, ki jim postopek opravijo. Lahko se v naslednjih dneh pozanimam. Čez nekaj dni vprašajte ponovno in vam bom odgovoril, če bom dobil odgovor.
Sem vprašal in trenutno naprava ni na kliniki. Trenutno tečejo le pogovori o morebitnem preskušanju, ki so še v zelo začetni fazi, saj je naprava draga, zanjo ni predvidenih sredstev, dosedanje izkušnje pa so prvenstveno iz zasebnih centrov v južni in srednji Ameriki.