Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija lasersko pečatenje

lasersko pečatenje

Pozdravljeni.
Dve leti nazaj sem imela operacije sive mrene na obeh očesih- posledica jemanja medrola zaradi revmatoidnega artritisa. Stara sem 53 let.
v letu 2018 se mi je strgala mreznica na enem očesu,, celo so mi polaserirali 360 stopinj, letos marca pa še na drugem očesu, tudi to so polaserirali 360 stopinj.
Vid mi je ostal 100% , motnjav je še kar precej.
prosila bi vaše mnenje:
1) Nihče na očesni kliniki mi nikoli ne pove, kaj menijo zakaj se mi je to zgodilo
2) vedno me laserirajo specializanti, nimam nič proti,ampak nikoli ne vprašajo kakšnega zdravnika za mnenje.
3) nihče mi ne priporoča da jemljem kakšne vitamine, na netu berem, da nekateri zdravniki priporočate pri teh težavah tableteNUTROF, kaj menite vi, jih jemljem.
4) zdaj so mi dejali da sem celo zaščita in ne pričakujejo nobenih težav več. Ali mrežnica še vedno lahko odstopi, kljub temu da je laserirana in ali jo še vedno lahko z operacijo dajo nazaj,

Najlepša hvala za odgovore.

Spoštovani, lasersko pečatenje se opravi, če so na mrežnici takšne spremembe, da pričakujemo kasnejše trganje mrežnice in njen večji odstop. Z njim utrdimo , oziroma dosežemo pričvrstitev mrežnice na nižje plasti . Zakaj so se za pečatenje odločili, bi vam lahko pojasnil oftalmolog, ki je to izvedel. Zelo verjetno so bile prisotne degenerativne spremembe mrežnice. Seveda vitaminski in drugi dodatki ter prehrana pomagajo, da se te spremembe zavirajo. Varovati se morate dvigovanja bremen in sklanjanja , da se mrežnica ne bi strgala.
Lep pozdrav in pogovorite se z oftalmologom, ki vam bo gotovo lahko odgovoril na vsa vaša vprašanja. Dr gorazd Kolar

New Report

Close